nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Assalten 7 xalets de Son Vida i hi roben joies per valor de més de 300 mil euros

Entren quan les víctimes dormen i els ruixen un espray que fa tenir un son profund

J.J./P.M. Palma.
Des de dijous de la setmana passada i fins ahir s'havien denunciat set robatoris en altres tants xalets de la urbanització de Son Vida a Palma. En total els delinqüents s'han emportat joies i diners en efectiu, només el valor econòmic de les joies supera els 300 mil euros.

La Policia considera que els delinqüents formen part d'una banda perfectament organitzada, i ja es té constància de la seva manera d'actuar en altres punts de l'Illa.

Els lladres actuen sempre de nit, quan estan segurs que els moradors dels xalets estan ja dormint, d'on es desprèn que abans d'entrar es du a terme una vigilància prèvia. Una vegada al xalet, es dirigeixen directament al dormitori i llancen el líquid d'un espray a les persones que estan dormint. Aquesta substància fa que les víctimes entrin en un son profund, el que deixa un temps bastant ampli de llibertat d'acció als delinqüents.

Llavors es dediquen a agafar tots els objectes de valor que troben als dormitoris, gairebé sempre diners en efectiu i joies. Després fugen i «desapareixen».

Al matí següent, en el cas concret dels assalts als xalets de Son Vida, les víctimes s'han despertat amb lleugeres molèsties, sequedat a la boca i altres símptomes. Segons després descobreixen que han estat víctimes de robatoris.

Partint de les denúncies que s'han formulat el Cos Nacional de Policia ha muntat un dispositiu especial per tractar de localitzar els delinqüents, encara que s'és conscient que aquests es mouen en zones diferents i abandonen la que ja consideren que està «cremada».

Respecte a la substància que s'utilitza per deixar les víctimes en un son profund, aquesta no ha pogut ser concretada encara.

La quantitat d'euros que s'han enduit els delinqüents es considera «important», sense especificar, i en relació amb les joies, a més del valor sentimental de moltes d'elles, l'econòmic supera els 300 mil euros.

En principi sembla que la banda està formada per persones de països de l'Est. El grup actua des de fa setmanes en altres punts de l'Illa, entre ells urbanitzacions de luxe a Calvià. Una vegada dins del xalet els delinqüents tenen molt clar que han de limitar-se a recollir els objectes de valor que hi ha al dormitori, sense que en cap cas hagin intentat obrir per exemple una caixa forta o cercar en altres dependències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris