nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Una tona d'haixix a Sineu i Palma

Una operació encara oberta de la Guàrdia Civil permet detenir un home i confiscar el seu carregament de droga

95038

La Comandància exposà els feixos a les seves dependències de Palma.

A. SEPÚLVEDA.

Una partida de 1.000 quilos d'haixix ha estat intervinguda per la Guàrdia Civil en una nau industrial de Sineu i en un garatge de Palma.

L'únic detingut, Saturnino M.S., de 44 anys, tenia antecedents per narcotràfic. Els efectius de l'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) tenien serioses sospites que Saturnino M. s'estava dedicant a introduir grans quantitats d'haixix a Mallorca. La droga era adquirida al Marroc, arribava amb vaixell fins a la Península i allà era recollida pel presumpte «narco». Per assegurar l'èxit de l'operació Saturnino utilitzava una autocaravana, ja que d'aquesta forma els experts antidroga del port no podien escorcollar-la. L'autocaravana, de fet, està considerada com una casa mòbil i és necessari un ordre judicial per inspeccionar-la. Amb aquests viatges a València i Barcelona entraren a Mallorca importants partides, que eren amagades en unes instal·lacions del polígon industrial de Son Avinent, al carrer Vial-E nau 4.

Durant la vigilància a què fou sotmès Saturnino, els especialistes antidroga constataren que s'havia posat en contacte amb alguns individus relacionats amb el narcotràfic. A més de l'esmentat magatzem, el detingut també visitava amb freqüència el garatge d'una casa que té a Ciutat Jardí. Allà hi havia aparcat un Seat Ibiza d'uns 10 anys d'antiguitat, que fou precisament el cotxe amb el qual Saturnino va ser interceptat amb una petita quantitat de cocaïna fa diversos anys.

Dilluns al matí els investigadors consideraren que era el moment oportú per intervenir i detingueren el veí de Palma quan sortia del pis de Ciutat Jardí, a primera hora. Al turisme de la cotxera apararegueren uns 50 quilos d'haixix i la resta de la partida -uns 950 quilos- foren localitzats en 25 farcells a la nau de Sineu.

Un portaveu de la Comandància de Palma informà que la quantitat intervinguda és «molt important», encara que no es pot considerar una de les grans partides de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris