algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El Govern ofereix a patrons i sindicats un gran pacte que 'corregeixi' el model turístic

CCOO ja alerta del cost laboral de reconvertir hotels en habitatges

Com a conseqüència del compromís del president Matas davant els agents socials dijous passat, l'Executiu oferí ahir a patronals i sindicats un gran pacte social per 'corregir' -els sindicats en diuen 'reconvertir'- l'actual model turístic. La proposta es va fer pública ahir i gira al voltant de sis punts -tot inclòs, oferta residencial, canvi d'ús de l'oferta d'allotjament turístic, turisme nàutic, oferta complementària i desestacionalització-, amb els quals el Govern proposa un diàleg «obert i serè».

Ahir es dugué a terme una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social, la quarta des de principi de legislatura. A la seu de la Conselleria d'Economia i Hisenda i sota la presidència de la vicepresidenta del Govern i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs, representants de les patronals -Caeb i Pime- i dels sindicats -CCOO i UGT- reberen del conseller de Turisme, Joan Flaquer, i dels responsables de Treball i Economia el document que ha de servir de base per al futur pacte social en matèria turística i que s'anirà debatent des d'ara i fins el setembre.

Tot i que Administració, patrons i centrals de treballadors coincideixen en el punt de partida -la necessitat de pactar qualsevol canvi-, es mantenen les diferències sobre la diagnosi. Així, mentre que Josep Benedicto, de CCOO, assegurà que la proposta «és un bon guió per començar a fer feina en la substitució d'un model turístic exhaurit», el president de la Caeb, Josep Oliver, ratificà amb rotunditat la «vigència d'un model que tan sols ha de menester correccions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris