algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Els constructors també proposen la necessitat d'una 'reconversió'

Des del 97, amb el pla Mirall, el sector es troba sobredimensionat

El director de l'Associació Empresarial de Constructors de les Balears, Manuel Gómez, se sumà ahir al corrent generalitzat que clama per un canvi en el model econòmic de les illes i sol·licità al Govern la seva mediació per fer front a un procés de reconversió. Gómez afirmà que des del 97, amb el pla Mirall del primer govern Matas, «el sector arrossega el mal del sobredimensionament de l'oferta empresarial, amb puntes insostenibles de l'activitat constructora».

El representant dels constructors féu aquestes declaracions en el decurs de l'acte de signatura d'un conveni de col·laboració entre la Fundació Laboral de la Construcció -òrgan paritari de representació patronal i sindical, i del qual n'és president- i la conselleria de Treball per combatre la sinistralitat. L'acord estableix una ajuda de 100.000 euros per promoure 22 cursos formatius a través de la fundació.

Quant a l'abast del procés de reconversió que ha d'encarar el sector de la construcció, Gómez ho supedità al Pla Territorial de Mallorca i afirmà que «una vegada coneguem de quina manera ens afectaran les noves mesures, aleshores sabrem fins on hem d'arribar». El director de la patronal sectorial admeté que de la mateixa manera que cada nou lloc de feina directe a la construcció genera dos i mig a la indústria auxiliar, l'impacte és el mateix en cas de destrucció d'ocupació». En aquest sentit, Gómez anuncià que la patronal ha demanat al Consell Econòmic i Social -CES- un estudi acurat sobre l'estat de la construcció a Balears, el qual determini «quina és la seva situació actual i quines sortides de futur pot haver-hi per les seves empreses i més de 56.000 treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris