muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Matas demanarà demà a Zapatero que millori el finançament balear

Reclamarà més dotació per Educació i Sanitat i l'impuls al REB

El president del Govern balear, Jaume Matas, demanarà demà al cap de l'Executiu central, José Luís Rodríguez Zapatero, que desenvolupi el Règim Especial Balear (REB) i millori el finançament de l'Educació i la Sanitat. Matas, qui havia demanat l'entrevista després que el socialista prengués possessió del càrrec, serà rebut oficialment per primera vegada a la Moncloa pel nou president.

A més de demanar la convocatòria de les comissions bilaterals establertes per corregir els desavantatges de la insularitat, el responsable autonòmic també plantejarà la necessitat d'incrementar el finançament de la Sanitat i l'Educació. El Govern considera que, sense modificar el sistema actual, es pot millorar la dotació si es reconeix la població flotant. Matas tornarà a demanar garanties de compliment del polèmic Conveni de carreteres i recordarà el compromís del PSOE per incrementar el descompte aeri fins al 50 per cent.

L'equiparació del plus d'insularitat dels funcionaris balears amb els de Canàries o la defensa del fet insular en la futura Constitució Europea -sol·licitada per escrit- també estaran entre els peticions de Matas, que també reclamarà el traspàs de noves competències, com les de l'Administració de Justícia o l'Institut Social de la Marina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris