algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'esquerra acusa Matas, Camps i Aguirre de ser un «lobby partidista»

PSIB, PSM i EU-EV els acusen de fer oposició al Govern central

Els partits d'esquerra van carregar ahir amb contundència contra els presidents de les Illes Balears, País Valencià i Comunitat de Madrid, Jaume Matas, Francesc Camps i Esperanza Aguirre i van qualificar de «lobby partidista» la cimera que van celebrar dilluns a Palma per autoproclamar-se «Eix de la Prosperitat».

El grup parlamentari socialista considerà que la reunió només respon a l'estratègia del PP d'«utilitzar les comunitats allà on governa com a grup de pressió contra el Govern de l'Estat en defensa d'interessos partidistes». Per la portaveu Francina Armengol, l'únic objectiu d'aquest «lobby partidista» és «exercir de contra-poder» al Govern central. La diputada denuncià l'ús «partidista» i la «traïcio» a les institucions i acusà Matas de posar el Govern «al servei del club d'amics de Rajoy».

El portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol, també denuncià l'ús partidista de les institucions i va destacar que l'únic nexe entre les tres comunitats és que estan governades pel PP.

Esquerra Unida-Els Verds també els va definir com un «lobby» i els va acusar de voler «exportar al conjunt d'Espanya el model de govern Tamayo-Terra Mítica-Rasputín». El grup denuncià que, mentre el de Madrid «és un govern sorgit de la tergiversació del resultat de les eleccions autonòmiques», els de Balears i València es caracteritzarien per «la utilització de fons públics amb fins privats», referint-se a Terra Mítica i al cas Rasputín.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris