muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Consell invertirà devers 600.000 euros a implantar software lliure

L'adaptació permetrà reduir un 20 per cent els costs d'informàtica

El Consell de Mallorca (CIM) invertirà prop de 600.000 euros en els propers quatre anys principalment en programari lliure. Això és el que fa comptes fer la institució segons va explicar el conseller de Presidència de la institució, Francesc Buils.

Buils va revelar les línies estratègiques del CIM pel que fa al programari lliure després d'haver sentit a Richard Stallman a la Universitat de les Illes Balears dilluns. Stallman és el fundador d'aquest software que s'ha transformat gairebé en un moviment ideològic. El programari lliure, al contrari del privatiu, com és l'elaborat per Microsoft, permet adaptar al màxim qualsevol programa informàtic a l'usuari, a més de distribuir còpies d'aquest software sense haver de pagar llicències.

Segons reconeix Buils «adaptar-nos al programari lliure en el dia a dia és complicat, no es pot fer en dos dies. Ara, totes les iniciatives que tenim estan pensades per implantar-lo». De fet, tant en el projecte d'educació a través de la xarxa (e-learning) i en el d'atenció al ciutadà des d'internet (e-administració) «hem apostat pel programari lliure i perquè l'usuari pugui accedir als nostres serveis des de qualsevol tipus d'ordinardor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris