nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els preus mantenen la tendència alcista i la inflació arriba al 3,3%

L'IPC balear creix dues dècimes el juny i acumula un 2% per enguany

Els preus a les Balears mantenen la seva imparable tendència alcista en el 2004, amb una evolució del 2,2%, fet que situà la inflació el juny al voltant del 3,3%, dues dècimes més que el mes anterior. Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística -INE- manifesten que l'índex de preus del consum (IPC) a les illes se situa en concordància amb la mitjana dels registres estatals.

L'alça del petroli i l'increment de preus del tabac són dos dels elements que condicionen l'IPC de les Balears, on de maig a juny registrà una evolució positiva del 0,2% i que és la mateixa registrada en el conjunt de l'Estat. Tot i això la taxa de variació interanual se situà dues dècimes per sota de l'estatal, on l'inflació mitjana és del 3,5%.

Els preus pujaren a les Balears el juny, sobretot, en hotels, cafeteries i restaurants (1%), begudes alcohòliques i tabac (0,6%) i transport (0,3%). Mentre que roba i calçat registraren un descens de l'1,4 per cent i comunicacions, amb un lleuger 0,1 per cent.

El cap d'estudis econòmics de la CAEB, Vicenç Tur, expressà la seva confiança que el preu dels carburants «s'estabilitzi» per tal d'evitar l'impacte negatiu que té sobre l'IPC. Tot i això Tur destacà que «les Balears són, a hores d'ara, una de les Comunitats menys inflacionistes de l'Estat, amb una variació interanual dues dècimes inferior a la mitjana».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris