algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Un Govern que potencia el turisme cultural

Els tres executius aprofitaren per visitar Es Baluard, una exposició a la Llonja i el castell de Bellver

Qui havia dit que aquest Govern no estava amb el turisme cultural? Ahir s'hi va abocar. Els presidents de les comunitats autònomes de les Illes Balears, Madrid i el País Valencià -Jaume Matas, Esperanza Aguirre i Francesc Camps respectivament- van dedicar més temps al turisme cultural que a la política. Van visitar exposicions, castells medievals... i entre i entre van signar dos protocols i, en paraules d'Aguirre, van «escenificar». O no és cultura posar en escena?

Mentre les delegacions de cada Executiu -integrades pels responsables d'Infraestructures, Transports, Sanitat, Educació, Cultura i Esports- començaven les reunions al castell de Bellver, els tres presidents visitaven l'exposició del pintor Jim Bird a la Llonja. Els governs també van conèixer les dependències del castell -seu de la cimera trilateral- i van acabar amb un recorregut pel Museu d'Es Baluard.

El dia, estranyament plujós en ple mes de juliol, era el propici per dedicar-lo a la cultura. Matas -afectat per un problema auditiu que el va obligar a fer repetir més d'una pregunta- es va entestar a mostrar als seus convidats les vistes de Palma des del castell de Bellver. Ni l'aigua que queia el va fer returar. Caldrà veure si la visita dels tres executius a les diverses infraestructures culturals de Palma deixarà en paper banyat les darreres notícies negatives sobre la imatge de les Balears. Els socialistes valencians -molt espavilats ells- ja van batejar ahir la cimera com la de l'«Eix Rasputín».

La visita al teatre rus encara era ahir assumpte de conversa entre els turistes estatals que es miraven les comitives al castell de Bellver. La fortalesa medieval va servir per «escenificar» l'entesa entre els tres presidents populars de les tres comunitats «bandera» d'aquest partit. Les converses posteriors a la compareixença evidenciaven que les lectures de la trobada eren múltiples i en cap no hi jugaven cap paper els acords signats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris