muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

L'ocupació hotelera cau el 0'5% a Mallorca, tot i les 'rebaixes d'estiu'

L'escassa rendibilitat dels establiments se suma a una situació de per si «preocupant»

L'ocupació hotelera a Mallorca se situà el juny al voltant del 76'7%, la qual cosa suposà una caiguda del 0'5% respecte del mateix mes de 2003. Tot i la supressió de l'ecotaxa, la recuperació del mercat alemany i, sobretot, les 'rebaixes d'estiu', el sector hoteler no ha aconseguit reactivar l'atonia de les vendes i superar una situació complexa. A tot això, emperò, s'hi afegeix ara l'escassa rendibilitat dels establiments.

L'estadística d'ocupació de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca -Fehm- reflecteix «la preocupant situació d'estancament que patim des de fa tres anys», declarà ahir el president de la patronal, Pere Cañellas. I és que després d'una caiguda de gairebé deu punts en el 2002, l'ocupació hotelera no ha aconseguit superar el 75% de mitjana en temporada alta i a certes zones presenta registres amb preocupants tendències a la baixa.

Alguns del principals motius de l'estancament de la demanda els trobam en la comercialització d'una part del 'tot inclòs' i del grup d'hotels de dues i tres estrelles que «s'estan venent malament a l'exterior», mentre que les ofertes en allotjament d'alt estànding -de 4 i 5 estrelles- no ha estat capaces de pal·liar el dèficit d'aquests segments.

L'estadística de la Fehm revela que algunes de les zones vacacionals amb més tradició de Mallorca travessen una situació delicada. Així, Platja de Palma i Can Pastilla registren un descens de l'1'6% a l'ocupació respecte del juny de l'any passat, mentre que a tot el sector de Ponent -de Palma fins Calvià- la caiguda frega el 3%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris