nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El dispositiu de seguretat per a la família reial serà incrementat

Casa del Rei, Policia Nacional i Guàrdia Civil desplaçaran més efectius

P.M./EFE. Palma.
L'habitual desplegament que cada estiu es du a terme a Mallorca entorn de la família reial i amb motiu de l'«operació Estiu» s'incrementa enguany sobretot pel que fa a les mesures que es prendran respecte els reis, el palau de Marivent i el iot Fortuna. El complex sistema de seguretat es divideix en tres grans apartats: la Casa Reial, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil. La Casa Reial disposa d'escortes i de la Guàrdia Reial. Els primers l'integren tant policies nacionals com guàrdies civils, i s'encarreguen de la seguretat en el cordó més pròxim als monarques, familiars i autoritats.

La Guàrdia Reial, per la seva banda, es responsabilitza de la vigilància estàtica a Marivent, tasca que du a terme la Guàrdia Civil la resta de l'any.

El Cos Nacional de Policia es reforça amb l'arribada d'unitats de la UIP, Brigada d'Informació, Guies Canins, TEDAX, Cavalleria, Servei de l'Helicòpter, Brigada Mòbil i els grups i unitats que estan destinats a l'Illa.

Respecte d'altres anys, l'increment més important és el d'una dotzena més d'experts en informació.

Quant a la Guàrdia Civil, es reforça també amb més especialistes que altres anys en matèria antiterrorista, agents dels GEDEX, Grup Especial de Seguiment, Grup Rural, Unitats Canines, Ports i Costes i GIFA.

Radi d'exclusió
Com a mesura nova, l'Executiu incrementarà a dues milles el radi d'exclusió del palau de Marivent, que afecta entre d'altres els elements de vol. Hi ha així mateix una proposta per instal·lar una bateria antiaèria al palau.

El delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, justificà ahir l'ampliació del dispositiu de seguretat «pels fets que s'han produït recentment», en referència als atemptats de Madrid, pels quals «és necessari doblar les mesures de seguretat», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris