muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Un turista irlandès reconegué l'assassí fugat i en propicià la detenció a Portals

El cas de Colin Whelan era conegut a Irlanda, on els diaris publicaven sovint la foto

El rostre de Colin Whelan, l'«assassí de Dublín», era tan popular per als irlandesos que un turista d'aquell país que fa uns dies visità Portals Nous es va quedar de pedra en reconèixer-lo servint copes al Squadron Bar. Així fou com l'Interpol va saber que l'informàtic, de 33 anys, no s'havia suïcidat després de matar la seva dona, amb la qui s'havia casat mesos abans. De la resta se'n va ocupar la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià, que el detingué.

Colin i la seva dona, Mary Whelan, que el 2001 tenia 27 anys, vivien en un dúplex del carrer Clonard número 49, al barri de Balbriggan, als afores de Dublín. Ell era un expert informàtic que havia contret matrimoni amb la jove a finals de l'any 2000. Els noucasats portaven una vida exemplar, de cara als seus veïns i amics, però la convivència conjugal no era tan idíl·lica. L'1 de març de 2001 Mary va caure per les escales de la seva casa i es desnucà. El seu cadàver fou trobat a peu d'escala i Colin, molt afligit, acudí a l'enterrament per la seva esposa. En el funeral també demostrà que era un marit desconsolat, i els seus familiars es bolcaren per consolar-lo.

La sorpresa saltà quan la doctora Marie Cassidy, de l'institut anatòmic forense de Dublín, tingué els resultats de l'autòpsia. L'informe descartava una caiguda accidental i desvelava, sense gènere de dubtes, que Mary Whelan havia estat estrangulada a la seva casa de Balbriggan. Totes les mirades es posaren així sobre Colin, que continuà mantenint la seva innocència. La policia, dies després, procedí a la seva detenció, acusat de l'assassinat de la seva dona, i quan declarà davant d'un tribunal va quedar en llibertat provisional, pendent de judici.

Pagà la fiança i obtingué la llibertat, però era conscient que el cèrcol s'estava estrenyent entorn d'ell i decidí un segon cop d'efecte, més espectacular que el primer.

Amb el seu Peugeot 206 es dirigí cap als penya-segats d'Howth, a prop de Dublín, i allà simulà el seu suïcidi. Els investigadors trobaren el cotxe, la seva roba i alguns estris de la seva propietat, però ni rastre del cos. El cas començà a ser portada dels diaris i la fotografia de l'informàtic inundà les primeres pàgines. Uns el donaven per mort i d'altres, en canvi, opinaven que tot era una trama ordida pel sospitós per no acabar a la presó, complint una condemna de cadena perpètua.

Nova vida
Colin ho tenia tot planejat i sabia que amb la seva identitat real no podia arribar molt lluny. S'agencià un passaport fals, a nom de Martin Bernard Sweeney i aterrà a Mallorca, disposat a iniciar una nova vida, en llibertat i lluny del punt de mira dels policies de Dublín.

Almenys durant tres anys aconseguí el seu propòsit. Començà a treballar en un bar freqüentat per irlandesos, a Port Portals, i trobà al·lota. No passava penúries econòmiques i era un irlandès bastant conegut a Calvià. Potser massa i això el va perdre.

Colin pensà en tots els detalls, però no canvià el seu aspecte físic. Un turista que visità el seu bar el va reconèixer i el seu somni de no pagar mai pel crim que havia comès s'esfumà de cop.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris