algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Una família pot perdre la tutela dels fills per no arribar a pagar el 100% de la hipoteca mensual

EU denuncia que a Palma hi ha 10 casos més com aquest i demana una resposta a l'Ajuntament


La família Ortiz podria perdre la tutela dels seus cinc fills perquè el sou no els basta: els falten 180 euros per afrontar la hipoteca mensual, que paguen per tenir en propietat un habitatge.

Vicente Ortiz, el pare de la família afectada, treballa en la construcció i ja ha rebut una notificació del tribunal de menors en la qual se l'avisa que el procés de separació està en marxa.

En declaracions a Diari de Balears, Ortiz explicà que «jo només deman a l'Ajuntament de Palma que m'ajudi a pagar el lloguer o em doni accés a un habitatge més econòmic, perquè trob injust que per 180 euros cada mes les institucions m'hagin de separar dels meus infants».

En un comunicat, el grup municipal d'Esquerra Unida explicà que a Palma hi ha vint menors separats de deu famílies per motius «exclusivament econòmics», ja que no poden pagar el total del lloguer.

En aquest sentit, des d'Esquerra Unida demanen que Cort impulsi una xarxa de lloguers subvencionats per a casos com aquests.

Eberhard Grosske, portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida, manifestà que «el cost mínim d'un menor institucionalitzat és de sis-cents euros mensuals, mentre que la despesa que permetria a aquestes deu famílies pagar el lloguer oscil·la entre els cent vuitanta i els dos-cents quaranta euros mensuals. Les xifres són eloqüents. I això sense comptar el preu psicològic de la separació, que és enorme», puntualitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris