algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La 'difícil' situació turística balear arriba a la Mesa de Diàleg Social

Els sindicats volen passar a l'acció amb un pacte pel nou model

La 'difícil i delicada' situació del turisme arriba avui a la Mesa de Diàleg Social. Govern i agents socials posaran aquest migdia damunt la taula les seves propostes per fer avançar la primera indústria de les Illes. Per part dels sindicats UGT i CCOO, la proposta és clara, contundent i unitària: «Allò que ens sobra és informació, cal passar a l'acció amb un gran pacte d'ampli abast polític, social i econòmic».

Serà a partir de les 12.30 hores quan a la seu de la Conselleria d'Economia i Hisenda, els representants de l'Executiu exposin a les patronals Caeb i Pime-Balears, i també a les organitzacion sindicals, la seva proposta en matèria de turisme. Tot i que res no ha transcendit de la iniciativa, cal esperar que aquesta se centri a combatre l'estacionalitat i a millorar la qualitat de la feina i de les contractacions en els diferents sectors de l'oferta.

Tot i que el Govern orienta les diferents reunions de la Mesa de Diàleg Social cap a un pacte per consolidar el futur econòmic de les Balears, els sindicats estan impacients i amenacen amb mobilitzacions el sector d'hoteleria. El secretari general d'UGT, Llorenç Bravo, assegurà ahir que «estam farts de tanta informació i allò que volem és negociar». Bravo expressà la seva preocupació pel canvi d'ús dels hotels i pel futur laboral dels treballadors afectats per la reconversió del sector.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris