muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Les comunicacions centren avui la cimera de Matas, Aguirre i Camps

Les delegacions de cada Govern mantendran reunions sectorials

J.T. Palma.
Els governs de les Illes Balears, la comunitat de Madrid i el País Valencià es reuneixen avui a Palma per coordinar polítiques sectorials i signar un protocol de col·laboració en matèria de comunicacions. El principal punt de l'ordre del dia serà la consolidació de l'eix Madrid-València-Palma, que uniria les tres comunitats governades pel PP.

La cimera, que es durà a terme al Consolat de la Mar i al castell de Bellver, comptarà amb la presència dels tres presidents autonòmics del PP, Jaume Matas, Esperanza Aguirre i Francesc Camps. Els tres encapçalaran una delegació de cada Executiu integrada pels màxims responsables dels departaments amb competències sobre educació, cultura, esports, economia i innovació, turisme, sanitat i obres públiques i transports.

En el marc d'aquest encontre al màxim nivell dels governs està previst que els presidents de les tres comunitats autònomes signin un protocol de col·laboració en matèria de comunicacions, amb la vista posada en la creació d'un eix Madrid-València-Illes Balears que pugui crear sinergies que incideixin en l'activitat econòmica, social, comercial i en les polítiques d'ocupació de cada comunitat autònoma.

El Govern balear i el valencià posaren el mes de setembre passat les bases per al desenvolupament d'un protocol de col·laboració en matèria de comunicacions, amb l'objectiu d'incrementar i millorar la relació entre ambdues comunitats. Amb l'acord que se signarà avui es preveu consolidar aquesta iniciativa i ampliar-la a partir de la futura connexió mitjançant l'AVE entre Madrid i València.

Abans de firmar aquest protocol, les delegacions de cada Govern analitzaran de manera conjunta les diferents polítiques sectorials per intentar coordinar actuacions que permetin optimitzar recursos als executius. Els responsables dels diferents departaments mantendran reunions sectorials durant el matí, que conclouran amb una cimera de les tres delegacions per a la posada en comú de les conclusions que es puguin derivar de les reunions.

Aquesta no serà l'única cimera que mantengui el Govern balear aquest juliol, ja que està previst que a finals de mes es desplaci a Barcelona una delegació de l'Executiu per mantenir trobades amb els responsables de la Generalitat catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris