muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Blanco apel·la a la unitat i anuncia un pla especial per guanyar a Palma

Afirma que amb el cas Rasputin Matas ha avergonyit tot Espanya


«Tergiversant» la lletra de la cançó de Bob Dylan el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, canvià allò de «la resposta està en el vent» per «les respostes estan al carrer, i no a les seus dels partits». El número dos de la formació que dirigeix Rodríguez Zapatero instava així els militants socialistes de les Illes que estiguesin més a prop dels ciutadans i escoltin les seves reivindicacions. Abans havia apel·lat a la unitat del PSIB, ja que «una vegada que el congrés ha debatut i ha votat tothom ha de defensar el mateix projecte i donar suport al secretari general».

Blanco arribà ahir a Palma per clausurar el X congrés regional i, de passada, anunciar un pla específic per aconseguir la victòria electoral a les «grans ciutats» de l'Estat que estan en mans del PP. Aquest pla, el contingut exacte del qual es coneixerà al setembre, s'iniciarà precisament a la capital balear. De moment es pot avançar que una de les mesures d'aquesta mena «d'operació triomf» socialista consistirà a dividir organitzativament Palma en un grapat d'agrupacions (actualment només hi ha quatre). L'objectiu no és altre que acostar-se més als problemes i les necessitats de la gent.

Blanco pensa que per tornar a governar a les Illes és necessari començar per Palma i recordà que «les grans victòries del PSOE a les generals -al 1982 i al 2004- s'iniciaren amb uns bons resultats als comicis municipals».

Però el responsable d'organització no desaprofità la seva presència a l'arxipèlag per carregar contra el Govern balear. En al·lusió al cas Rasputin criticà que s'haguessin pagat «vicis privats des de les institucions públiques» i afegí que «amb la seva actuació Jaume Matas ha avergonyit tot Espanya».

Blanco finalitzà afirmant que el Congrés del PSIB havia estat «útil pel partit i els ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris