algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PSIB tria una executiva sense cap crític amb el 62% dels vots

Blanco i Antich apel·len a la unitat del partit per guanyar a Balears i a Palma

El PSIB trià ahir la nova executiva regional amb els vots a favor del 62'3% del congrés. L'equip que ha format el reelegit secretari general, Francesc Antich, rebé el suport de 124 delegats, mentre que 73 votaren en blanc.

El líder del partit va complir el que havia anunciat i finalment optà per no pactar «quotes» amb el sector crític de la formació. Tot i així, Antich proposà incloure dos membres de la facció «rebel», però aquests no acceptaren «la invitació».

Així, doncs, la direcció està marcada per l'absència de veus discordants amb el projecte oficialista i l'increment del pes específic de la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, que a partir d'ara ocuparà l'acabada de crear vicesecretaria general.

Pel que fa a la resta de membres, cal destacar la incorporació, com a secretari d'Organització, de Miquel Mestre. Tal com informà ahir DdB, Mestre -exdirector general de Formació Professional- substitueix en el càrrec el líder dels crítics -i aspirant a dirigir la Federació de Mallorca-, Damià Cànoves.

També s'ha de remarcar la presència del catedràtic Carles Manera com a responsable de Política Econòmica o la de Mercè Amer com a secretària de Medi Ambient i Infraestructures.

Les votacions del segon (i darrer) dia de congrés posaren en evidència l'escissió interna que viuen els socialistes illencs. La divisió no només es materialitzà en la manca de consens a l'hora d'elaborar l'executiva, sinó també en la presentació de dues llistes per elegir els representants balears al comitè federal. Finalment seran 3 d'oficialistes i 2 de crítics els que formin part d'aquest comitè central del PSOE.

La cloenda de la cimera va ser a càrrec del secretari d'Organització de la formació de ZP, José Blanco, i hi assistiren el secretari general d'UGT-Balears, Llorenç Bravo; el seu homòleg a CCOO, Josep Benedicto; el secretari general d'Unió Mallorquina, Damià Nicolau; Gabriel Barceló en representació de la Gestora del PSM; Marilena Tugores com a membre de la direcció d'EU-Illes; el president de l'Obra Cultural Balear, Sebastià Frau; el president del Consell Consultiu, Joan Oliver Arújo; la presidenta de la Federació d'Associació de Veïns de Palma, Rosa Bueno; i el president d'Unió de Pagesos, Pere Calafat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris