algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Només un 25% dels balears amb mala erecció visiten l'especialista

Aquesta disfunció pot ser el primer símptoma de patologies greus


Just un vint-i-cinc per cent dels homes de les Balears que pateixen disfunció erèctil, prop de 27.000, van a l'especialista. Així es desprèn d'un estudi fet pel laboratori Bayer Health Care.

El passat sis de juliol aquests mateixos laboratoris iniciaren una campanya a Mallorca, que durarà fins dia quinze d'aquest mes, amb l'objectiu de sensibilitzar la població masculina de l'illa sobre aquesta situació.

El lema de la campanya és Sense Excuses i, entre d'altres activitats, inclou una xerrada en el Col·legi d'Infermeria, així com ponències a l'associació de gays i lesbianes Ben Amics, a diverses cases regionals i entre el col·lectiu d'auxiliars de farmàcia.

El doctor Emilio Gil, director mèdic de Bayer, manifestà que «els homes, a diferència de les dones, no estan acostumats a campanyes preventives i tendeixen a retardar la visita al facultatiu, sobretot quan el tema afecta la masculinitat».

Aquesta campanya ha passat per catorze ciutats espanyoles, entre d'altres, Barcelona, Tarragona, Alacant, Múrcia, Granada, Màlaga, Madrid i Bilbao. Durant aquesta gira s'han repartit més de vuit mil vuit-cents pòsters i prop de vuit-cent mil fulletons, i s'han fet accions informatives en diferents col·legis professionals, entre col·lectius susceptibles de patir alteracions de la funció erèctil, i entre el públic en general.

El doctor Enrique Sala O'Shea, president del Col·legi de Metges de les Illes Balears i de l'Associació Balear d'Urologia, participà en aquesta campanya informativa oferint diverses xerrades informatives.

O'Shea explicà a Diari de Balears que «els problemes d'alteració de la funció erèctil no són la causa de cap malaltia, però és evident que l'activitat sexual és un factor important en la qualitat de vida de les persones, i problemes en aquests àmbit, ja siguin per disfunció erèctil, per ejeculació precoç o per qualsevol altra qüestió, no són agradables en absolut».

El director del Col·legi de Metges de Balears també recalcà que «el tema més important, però,és que els problemes d'erecció, que solen ser els més freqüents, poden ser el primer símptoma indicatiu de patologies greus, com és el cas de la hipertensió, la diabetis o el colesterol. I en aquestes malalties el factor temps és importantíssim, perquè el tractament resulta més efectiu com més prest es posa en marxa».

Durant tot el cap de setmana un globus amb el lema de Sense Excuses ha sobrevolat el cel de Mallorca per recordar als ciutadans la importància de la salut sexual en l'home.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris