algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

ARCA reclama que el soterrament de les vies no afecti el pont del tren

B.M.Palma.
L'Associació per a la Rehabilitació del Centre Històric (ARCA) reclama a l'Ajuntament de Palma que les obres de soterrament del ferrocarril no suposin canviar de lloc el pont del tren, situat al parc de les Estacions.

Aquest pont és una construcció catalogada com a bé protegit. Joan Pascual, membre d'ARCA, explicà a Diari de Balears que «no és una infraestructura que es pugui desmuntar i traslladar a un altre lloc sense problemes, perquè és de formigó i està formada per una única peça. I, a més, està en mal estat i necessita arreglar. I això vol dir que descartam el suport a qualsevol idea que contempli la intenció de desmuntar-lo en peces per col·locar-lo en un altre lloc. Així mateix, també descartam qualsevol iniciativa per llevar el pont d'enmig i fer-ne una rèplica per col·locar-la en una altra banda».

Actualment el futur d'aquest pont es troba en situació de silenci administratiu. Des de l'Ajuntament de Palma encara no s'ha pres cap decisió referent a la manera com es compaginarà el soterrament de les vies del tren amb la preservació d'aquesta construcció.

D'una altra banda, el mateix Pascual recordà que «també demanam que el pont tengui un ús tan aproximat com sigui possible al seu ús habitual. La UNESCO insisteix molt en aquest aspecte quan fa esment als béns protegits, per evitar que es convertesquin en elements purament decoratius. Ara és una infraestructura per on hi passen vehicles i vianants durant bona part del dia, i en el seu futur ha de conservar alguna casta d'utilitat semblant, ha de ser una zona de trui».

L'Associació per a la Rehabilitació del Centre Històric «no consentirà» que es modifiqui la localització del pont del tren per motius de comoditat a l'hora de fer el soterrament de les vies del ferrocarril. I també vol que les institucions responsables garantesquin que durant les obres, que començaran aquest mes de setembre i tendran una durada aproximada de dos anys, es prendran les mesures necessàries per a la seva conservació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris