algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

Els expropiats del tren cobraran el doble del previst pels seus terrenys

La Conselleria assegura que haurà pagat a tothom abans del mes de setembre

Els prop de 600 propietaris de terrenys que es veren afectats per la reobertura de la línia de tren Palma-Manacor cobraran el doble del que inicialment havien de percebre pels seus solars. Els tècnics de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transport fan aquests dies les actes definitives per pagar les expropiacions en els diferents municipis.

Inicialment, els propietaris expropiats de terrenys de secà havien de percebre 3'61 euros pel metre quadrat segons la valoració feta abans de l'inici del projecte però ara, un cop fetes les taxacions finals, cobraran 8 euros. Igualment, els veïns als quals se'ls expropià garriga passaran de cobrar 2'10 euros a 4'65 el metre quadrat. Fonts autoritzades de la Conselleria han explicat que els propietaris ja cobraren un percentatge inicial amb el qual donen permís a l'administració a ocupar els terrenys per començar les obres, en aquest cas del tren. Però el gruix de les expropiacions no se cobren fins que acaben les obres. Les mateixes fonts expliquen que des que se va fer la primera valoració fins a la darrera el preu i valor del sòl ha apujat i que el tràmit, conegut com el just i preu, és habitual en les obres públiques.

En el cas del tren existeix cert malestar entre els veïns perquè el servei està en funcionament des de fa més d'un any i encara no han cobrat per les expropiacions. Des de la Conselleria expliquen, en aquest sentit, que l'obra no se considerarà acabada fins que no concloguin les tasques actuals d'emergència que s'executen arran del descarrilament del tren. En qualsevol cas, des del Govern asseguren que tots els propietaris expropiats hauran cobrat abans del proper mes de setembre.

El fet de cobrar el doble del que tenien previst inicialment ha apagat un poc les queixes i el malestar existent entre molts veïns expropiats. En molts de casos, les obres del tren han dificultat molt els accessos a les finques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris