muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Detingut a Portals un irlandès que matà la dona a Dublín i després simulà morir

Collin treballava com a cambrer a Mallorca i una empremta permeté descobrir-lo

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià ha aclarit una rocambolesca història que té com a protagonista un irlandès que el 2001 assassinà la seva dona a Dublín i després simulà la seva mort. Collin ha estat detingut a Portals i ara s'enfronta a una cadena perpètua.

Collin no només no era mort, sinó que a més era una persona amb una vida social intensa. Treballava com a cambrer a Portals Nous, no es privava de res, i divendres a la nit fou desemmascarat, després de mantenir durant tres anys una existència fictícia. Una empremta hàbilment rastrejada per la Guàrdia Civil fou suficient per determinar que la seva identitat era falsa i que, a més, era l'autor de l'assassinat de la seva esposa. Ara l'espera l'extradició i ja a Irlanda s'enfrontarà a una pena de cadena perpètua.

L'any 2001 Collin, que ara té 33 anys, decidí acabar amb la vida de la seva esposa, amb la qual duia poc temps casat. L'estrangulà fins a donar-li mort i després posà en marxa una trama que li serví per passar tres anys en llibertat: simulà la seva pròpia mort. Perquè tot sortís a la perfecció s'adreçà amb el seu cotxe fins a un penya-segat dels afores de la ciutat de Dublín i a continuació estimbà el cotxe, que es va fer mil trossos al fons del precipi. Sense perdre un minut escapà del país i trià Mallorca com la seva pròxima destinació.

Mentrestant, la policia irlandesa descobrí el crim de la senyora i seguí la pista del seu espòs, el principal encausat. Al poc temps trobaren el seu cotxe en aquells penya-segats i encara que no aparegué el seu cos Collin passà a estar, oficialment, mort. El cambrer, amb la seva nova filiació, pensava que mai no retria comptes davant de la Justícia. Però s'equivocava. Infravalorà la tasca de l'institut armat i aquest fou el seu gran error. Una empremta desvelà que no era la persona que deia ser i a més revelà el seu secret millor guardat: que era un assassí fugit.

Divendres a la nit els agents de la Policia Judicial procediren a la seva detenció i després fou lliurat al jutjat número 5, on l'informaren dels càrrecs contra ell. Collin, després d'aquest tràmit, fou traslladat a la presó de Palma i en les pròximes hores està previst que sigui extradit a Irlanda, on possiblement passarà la resta dels seus dies entre reixes. El somni mallorquí li durà tres anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris