algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La Denominació d'Origen supera per primera vegada les 500 hectàrees de vinya

Per primera vegada en la seva història, la Denominació d'Origen Binissalem ha superat les 500 hectàrees de vinya inscrites, culminant un accelerat creixement durant els últims anys.

La DO fou creada en 1990 amb 300 hectàrees i fins el 1998 mantingué aquesta extensió més o manco estable, amb alguns alts i baixos, però fou a partir d'aquell últim any que experimentà una més que notable ampliació. Així, passà de 319'63 hectàrees el 1998 a les 507'84 registrades el passat juny, un increment del 58'88%, a l'espera que el Consell Regulador estudiï més sol·licituds d'inscripció que poden donar-se d'alta aquest any i en els pròxims.

Tanmateix, aquesta expansió no pot considerar-se únicament en termes positius. Segons apunta el secretari del Consell Regulador, Josep Carretero, «actualment no existeix la demanda de terrenys de fa uns anys. El procés d'expansió s'ha frenat una mica. És previsible que la tendència sigui la de desaccelerar el ritme, principalment perquè el consum assisteix a un cert estancament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris