muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Antich és reelegit secretari general del PSIB amb el 61'5% dels vots

El congrés evidencia la divisió entre oficialistes i crítics, que s'abstingueren

91204

Cànoves, Antich i Armengol.

Francesc Antich va ser reelegit ahir secretari general del PSIB-PSOE amb el vot favorable del 61'5 per cent dels delegats del congrés. Un total de 72 compromissaris -gairebé tots els de Calvià, Llucmajor, Andratx i Palma- optaren per abstenir-se. La candidatura única de l'actual líder del partit a les Illes va rebre un total de 117 vots a favor.

Pel que fa a la composició de la nova executiva regional, al tancament d'aquesta edició els diferents sectors del partit encara estaven negociant, tot i que la posició de Francesc Antich és de no pactar en base a «famílies». Les aspiracions del sector crític passen per tenir una representació en la direcció que sigui proporcional al seu pes en el partit, és a dir, entorn del 40 per cent.

Mentrestant anava agafant consistència el nom de Miquel Mestre com a nou secretari d'organització. L'exdirector general de Formació Professional substituiria el líder dels crítics, Damià Cànoves, en aquest càrrec, que normalment suposa convertir-se en el número 2 de l'organització. Un altre dels possibles membres del màxim òrgan regional és l'exdirector general de Relacions Institucionals, Bartomeu Llinàs.

Prèviament a l'elecció del secretari general s'havia votat l'informe de gestió presentat pel mateix Antich com a «cap» de la direcció cessant. El congrés aprovà el document amb el vot a favor de 113 delegats dels 202 presents a la sala (55'9 per cent). Un total de 81 compromissaris (39'6 per cent) es mostraren disconformes amb el balanç i 9 més s'abstingueren.

Les delegacions que, pràcticament en bloc, votaren en contra de la gestió de l'algaidí foren les de Calvià, Llucmajor, Andratx, es Castell, Palma-Llevant, Palma-Eixample i Palma-Ponent. Aquestes decidiren castigar la direcció per «la manca de democràcia interna i el sectarisme que ha existit en el partit en els darrers quatre anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris