algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rafel Gili: «És un gran repte, però en el joc de la política hem d'acceptar els riscs»

Valora la nova etapa que s'obre per a ell en assumir la batlia

Quan fa un any, per març del 2003, acceptava convertir-se en el cap de llista d'UM, es considerava «un analfabet polític» que assumia un repte «amb molt de coratge», amb el suport de «la seva família» i que va tenir la sort de topar-se amb «tota una família política» amb un objectiu: «defensar Mallorca». Així, Rafel Gili es convertí en un polític «de carrer», va formar un comitè «amb gent jove i preparada» que li va donar uns bons resultats electorals. Ell diu que els que el coneixen saben que «mai tira la tovallola», encara que reconeix que «veia difícil que un home com jo arribàs tan aviat i amb tan poca experiència a la batlia». Ara s'enfronta a un ajuntament a punt de fallida i amb uns socis amb els quals, si més no, presenta algunes diferències.

-Com arribàreu a la política?
-Jo era monitor de ball del Consell dins el programa «Gent gran en marxa». Feia dos anys que estava afiliat a UM i en el 2003 em varen proposar ser cap de llista. Jo considerava que no era l'home ideal, però vaig decidir consensuar-ho amb la família. El 14 de març del 2003 vaig dir que acceptava. Formàrem un comitè i tiràrem endavant.

-Un ajuntament en fallida, creditors de fa més d'un any, obres al Tribunal de Comptes. Sou conscient a què us afrontau?
-Plenament. És un repte que hem volgut acceptar. Jugam a fer política i per tant acceptam els riscs. Pot anar bé o no, però intentarem amb totes les forces treure-ho endavant. Tindrem l'ajuda del Consell.

-Per què aquest tripartit amb el PSOE i EU-EV i no amb els Independents?
-Nosaltres estam disposats a anar amb els Independents encara que ells diguin que no. No vull contestar això, no vull mirar enrere.

-Una de les qüestions en què més ha insistit UM des del principi ha estat la necessitat de fer una auditoria, ho mantindreu?
-Sabem la situació en què ens trobam. Tenim dues alternatives. Volem donar un termini d'un mes perquè els empresaris ens presentin totes les factures per conèixer l'estat real. Una auditoria també seria reveladora. El que està clar és que en els pressuposts s'hi inclourà tot, fins i tot farem els projectes de les obres de reforma de la Sala i les Escoles; ho legalitzarem tot.

-Un tema delicat és, sens dubte, urbanisme. Com ho tractareu?
-A partir d'ara el que es comenci a fer serà perseguit i sancionat. El que hi ha fins ara obert se subrogarà al Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris