algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La nova carretera Artà-Canyamel, una aposta ferma per la seguretat

És un exemple de la filosofia del Consell de vies integrades en l'entorn

J.M.S / A.B.Manacor.
El Consell de Mallorca, en la seva política ferma d'apostar per la seguretat de les carreteres, ha duit endavant una millora de les vies de comunicació de la comarca de Manacor que li està donant bons resultats.

L'exemple de la filosofia que se segueix des del departament de Carreteres de la institució insular és la nova infraestructura entre Artà i Canyamel. Una carretera inaugurada el 31 de maig i que ha tingut una gran acollida entre els veïns i els turistes, tant per les seves grans millores quant a seguretat com per la seva adequació amb l'entorn natural.

Aquesta nova via ha possibilitat la fluïdesa del trànsit sobretot durant l'època estival, ja que és un indret molt freqüentat pels turistes que visiten les coves de Canyamel. El Consell ha invertit un total de 2.000.000 d'euros per rehabilitar aquest eix. El trespol era velli s'havia deteriorat molt. El tram que s'ha adobat té 5 quilòmetres i va d'Artà a la carretera de Son Servera-Capdepera.

Una de les actuacions més destacades en aquestes obres de millora ha estat la rehabilitació i la il·luminació del pont des Campet. També s'ha de destacar l'escultura realitzada per l'artista artanenc Miquel Sarasate, titulada Guardians de Canyame, instal·lada en una semirotonda.

El director insular de Carreteres del Consell, Gonzalo Aguiar va parlar d'aquesta zona com «l'exemple més clar de la filosofia del nostre departament, que aposta perquè les vies remodelades quedin integrades dins l'entorn i siguin segures». Aguiar va parlar, fins i tot, de tot una filosofia en aquest sentit: «Volem que la carretera digui alguna cosa tant als veïns com als turistes i que no sigui una via per la qual un passa sense fixar-s'hi». Per aconseguir-ho va fer referència a «l'escultura, a les àrees de servei, les parets seques o el pont que s'ha conservat».

El director insular recordà que «aquesta era una carretera perillosa, estreta i ondulant que no reunia les condicions més adequades per absorbir la gran quantitat de trànsit que es dirigeix cap a la zona de les coves. Hem intentat resoldre-ho i els resultats són de moment molt positius».

Les intervencions efectuades han estat eixamplar la calçada fins als vuit metres i desplaçar les parets de tancament un mínim de 10 metres. El paviment és d'aglomerat asfàltic estès en tres capes. A més, s'han creat àrees de descans per aprofitar les zones de l'antiga via.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris