algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La forta olor que desprèn l'adob provoca la indignació dels veïns

El fems escampat pels camps provocà vòmits i marejos a nins i grans

ELENA DÀVILA.Sa Pobla.
Diversos veïns de sa Pobla han manifestat a Diari de Balears el seu malestar i indignació per la forta olor de fems que la setmana passada va envair el municipi, provocada pels adobs de les terres de cultiu d'una finca situada a la carretera de Búger. Segons relaten els veïns afectats, «l'olor era tan forta que gairebé no es podia respirar».

Asseguren que la fetor provocà situacions alarmants com vòmits als nins que jugaven o practicaven esports al poliesportiu, marejos a persones d'avançada edat que eren en els habitatges propers, i fins i tot la suspensió de diversos sopars a l'aire lliure: «Davant la mala olor vam haver d'anul·lar-los», assegura una de les afectades. «Durant tota la nit, i a pesar de la calor que fa, haguérem de dormir amb les finestres tancades perquè la pudor era insuportable», insisteix un altre veí.

Una de les mares, la filla de la qual estava jugant a tennis en el poliesportiu, explica que la nina va haver de deixar d'entrenar «i, quan arribà a casa, era tal l'olor que desprenia que la vaig enviar a la dutxa. Això sense comptar que la nina no va sopar perquè no es trobava bé. No hi ha dret que cada any, amb l'arribada de l'estiu i la calor, haguem de patir aquestes males olors», es lamenta l'afectada.

Després d'escoltar les queixes dels perjudicats, el batle de sa Pobla, Antoni Serra (PP), ha mostrat la seva preocupació per la situació i ha explicat «que es tracta d'un fet puntual que esperam que no es torni a repetir». De fet, Serra insta tots els pageses que compleixin el ban que recull les mesures per evitar les males olors, dictat el mes de juny passat i que fou redactat amb el consens de totes les parts implicades: pagesos, sindicats, administració.

El batle de sa Pobla insisteix que aquest problema ha estat puntual, encara que adverteix que si la situació es torna a repetir des de l'Ajuntament s'haurien de prendre mesures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris