nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El pare del software lliure defensarà a la UIB l'alternativa a Microsoft

Stallman sostindrà demà que el programari pertany a la humanitat


Richard Stallman, el fundador del software o programari lliure, sostindrà demà a la UIB la seva filosofia, que enfront dels interessos de Microsoft es basa en la premissa que els coneixements informàtics, com els sistemes operatius, són patrimoni de la humanitat i no se n'ha de pagar llicència cada pic que es facin servir.

En paraules seves, reproduïdes pel professor Llorenç Valverde, «la missió de la ciència i de la tècnica és generar informació útil per a tothom i amagar la que és immoral i contària a l'ètica». Stallman ve a Palma no tan sols per participar en la conferència, sinó també per assessorar un grup de professors de la UIB, entre ells Valverde, que amb el suport de Sa Nostra elaboren un projecte «per regionalitzar els beneficis» del programari lliure. Segons Valverde, aquest software amb llicència gratuïta pot beneficiar sobretot les cultures i les llengües minoritzades, ja que «amb aquest mètode no necessites permís de ningú per traduir al català el software».

El professor espera que la visita d'Stallman serveixi perquè «gent dels sectors econòmics es pugui conscienciar de la utilitat del programari lliure i vegi el que hi ha darrere d'Stallman: l'única alternativa viable al control de Microsoft». El catedràtic de la UIB conclou que pagar llicències a Microsoft és com si «algú hagués de pagar cada vegada per explicar el teorema de Pitàgores».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris