algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Emergències no aconsegueix aprovar les mesures mínimes de seguretat per a les platges

El Decret, iniciat per desembre, s'ha sotmès de nou a exposició pública durant aquesta setmana

B.P.Palma.
La Direcció General d'Emergències no ha aconseguit que aquest estiu entrin en vigor les mesures mínimes de seguretat i de protecció que han de complir les platges de les Illes Balears. El conseller d'Interior, José María Rodríguez, havia ordenat que s'aconseguís aquest objectiu el passat desembre.

L'àrea d'Emergències n'elaborà l'avantprojecte i va atorgar un període d'audiència als interessats perquè realitzassin als suggeriments que trobassin oportuns. No obstant això, el director general d'Emergències, Joan Pol, comunicà de manera oficial el 22 de juny que la normativa no entraria en vigor, ja que se n'havien efectuat modificacions que no provenien de les propostes dels interessats.

El nou esborrany s'ha tornat a sotmetre a informació pública, segons reflectí el Butlletí Oficial de les Illes Balears del dia 3 de juliol. En qualsevol cas, la comunicació de Joan Pol obvia oferir les raons per les quals s'ha hagut de produir la revisió del text que havia de regular la seguretat a les platges i a les zones de bany.

Una de les mesures que havia d'incloure la normativa encarregada a la Direcció General d'Emergències era la catalogació de les zones de bany segons el risc d'accidents. No és aquest el primer entrebanc amb què topa aquesta Direcció General creada l'any passat per desig exprés de Jaume Matas. Els col·legis d'Enginyers Industrials i d'Enginyers Tècnics Industrials de les Balears han interposat un recurs contra el decret que desenvolupa la Llei d'ordenació d'emergències de les Illes Balears.

Aquests col·lectius professionals consideren que l'Administració envaeix les seves competències en establir un registre obligatori per als enginyers que desenvolupin els plans d'autoprotecció. D'altra banda, la setmana passada transcendí que, segons un informe de Fernando Giménez, actual gerent de Justícia, la Llei autonòmica d'emergències s'hauria de reformar, ja que la Comunitat no té competència normativa sobre la matèria, sinó tan sols executiva.

A tota aquesta problemàtica s'hi ha sumat el recurs contra l'adjudicació de llocs de feina d'alt nivell en aquesta Direcció General. El sindicat Comissions Obreres n'ha recorregut els criteris, considerant que la convocatòria podia ser un «vestit a mida». Per accedir a les places es demanava un curs específic de direcció d'emergències. El sindicat sosté que un curs tan sols pot ser un mèrit i no un requisit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris