algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Arriba a Palma entre fortes mesures de seguretat un destructor USA

El vaixell havia de precedir el portaavions «George Washington»

G.A.Palma.
Enmig d'especials mesures de seguretat, el port de Palma va rebre ahir la visita del destructor nord-americà USS Bulkslei amb 303 tripulants i en l'actualitat allistat en la Sisena Flota. Aquesta visita havia de precedir la del portaavions nuclear George Washington, propulsat per dos reactors atòmics, i que s'havia anunciat per al pròxim dia 15, tot i que quedà anul·lada posteriorment.

Així mateix, la presència d'aquest vaixell succeeix la del creuer espia llançamíssils Vicksburg, que va arribar a finals del mes passat i va ser la primera d'un vaixell de l'USS Navy en diversos anys.

La presència d'unitats de la Sisena Flota al port de Palma es veu en l'actualitat molt restringida per problemes d'espai (ja que estan saturats per l'activitat comercial) i de seguretat, exigida per les autoritats nord-americanes, que requereixen atracaments d'accés restringit i molt ben vigilat.

L'entrada en vigor de la nova normativa europea de control portuari ha afavorit en aquest aspecte l'esmentat requisit, atès que el dic de l'Oest disposa en l'actualitat d'un doble control per part de la Policia del Port i la Guàrdia Civil, només accessible als usuaris amb targeta magnètica i visitants autoritzats degudament acreditats. No en va, un vaixell de guerra bessó d'aquest destructor, l'USS Cole, va ser objecte d'un atemptat terrorista al Iemen amb resultat de nombroses baixes entre la seva dotació.

Des d'aquella data i sobretot arran de l'11-S s'han extremat les mesures de seguretat a tots els nivells. En el cas concret del port de Palma, inclouen des d'ahir i fins dimecres la presència de vehicles patrulla i llanxes de la Guàrdia Civil al costat de bussejadors especialitzats en vigilància en immersió i fons portuaris.

El vaixell que ahir arribà a aigües de les Balears està especialment preparat per a la guerra nuclear, química i biològica. Així mateix, disposa dels potents míssils Tomahawk.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris