algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Nou detinguts per tràfic de drogues, estafa i immigració il·legal a Palma

Els sospitosos tenien una «oficina-gestoria» al carrer Nuredduna

F.R. Palma.
Funcionaris del Grup Primer de la Unitat Contra Xarxes d'Immigració i Falsificació (UCRIF), del CNP de Palma, han desarticulat una xarxa formada per nou persones acusades d'estafa, falsedat documental, contra el dret dels treballadors, tràfic de drogues i afavoriment de la immigració il·legal. Els detinguts són: Luis Javier A.C., de 49 anys, considerat el capitost de la xarxa i conegut amb el renom del «Doctor», la seva companya sentimental, Mercedes Isabel G.V., de 40, d'origen equatorià; Julio H.F., de 30, natural de la República Dominicana; Johan Francisco M.F., de 30 anys, originari del mateix país; María Isabel V.R., de 28, de nacionalitat dominicana; Natalia R.G., de 20, espanyola; Rosa Maribel T., de 34; Gregorio Antonio F., de 24 i Isidro M., de 32, aquests tres últims dominicans.

Els investigadors han batejat el servei amb el nom d'«operació Carib», que ha estat duita a terme durant el transcurs d'un any en tres fases consecutives, aconseguint-se la localització de l'oficina-gestoria que operava al carrer Nuredduna de Palma. En ella, el capitost, la seva companya sentimental i altres dues persones més operaven de forma fraudulenta a través de diferent publicitat orientada, principalment, a immigrants centre-sud-americans, als quals se'ls oferia la tramitació de tot tipus de documents laborals, permisos de treball i residència i adquisició de béns, tant immobles com vehicles.

Per realitzar tots aquests fets es falsificaven nòmines i contractes de treball d'empreses legals i que ignoraven el frau del procediment, així com altres documents de la Seguretat Social. El considerat capitost es feia passar entre els immigrants que acudien a la seva oficina com un expert en la Llei d'estrangeria per regular l'estada a aquells immigrants il·legals. Pels esmentats serveis cobrava importants quantitats, permetent a les esmentades persones el finançament en l'adquisició de vehicles que després eren venuts a terceres persones per la meitat de preu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris