algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El foc crema 45 hectàrees prop de Cala Sant Vicenç

La Policia Local desallotjà sis ciutadans italians d'un xalet amenaçat per les flames

82028

El Canadair en les tasques d'extinció

E.D./E.L.V. Palma.
Un incendi declarat divendres a la matinada arrasà 54 hectàrees de canyís, bardisses i pineda a cala Carbó, en una zona molt pròxima a Cala Sant Vicenç (Pollença). El foc s'inicià per causes desconegudes cap a la una de la matinada i s'estengué tot d'una cap a la part alta de la muntanya, passant pels voltants de la urbanització de Cala Sant Vicenç i aproximant-se amb perill a dos xalets. La Policia Local de Pollença va decidir llavors desallotjar-ne un d'ocupat per sis persones de nacionalitat italiana. A l'altre no hi havia ningú.

A la zona hi acudiren quatre brigades de l'Ibanat i diversos vehicles de Bombers de Mallorca procedents dels parcs d'Inca, Can Picafort i Artà, que treballaren tota la nit en les tasques d'extinció. Tot i que es controlà el foc amb rapidesa, el fort vent que bufava revifà les flames durant la matinada, cosa que dificultava el treball dels tècnics.

Quan començava a clarejar, el dispositiu s'amplià amb la participació de dos helicòpters, un de traslladat a posta des de Menorca, dos avions Air Tractor i un Canadair, que aconseguiren controlar la situació de manera definitiva cap a les 09.30 hores. També s'hagué de recórrer a l'avió tècnic Gavina, que s'encarregà de realitzar fotografies aèries per al seguiment de l'incendi.

En principi, els tècnics estimaren sobre un mapa que la superfície cremada era d'unes 30 hectàrees, encara que després d'una avaluació posterior aquesta quantitat pujà a 54 hectàrees de massa forestal, en les quals s'inclouen zones de pineda, canyís i bardisses. Tenim la circumstància que fa un parell d'anys ja es va produir un altre incendi de característiques semblants en aquesta mateixa àera, per la qual cosa la vegetació no hi havia crescut gaire.

Durant tota la jornada d'ahir, 35 professionals de l'Ibanat no es mogueren d'allà mateix amb la intenció de controlar les flames i d'evitar que el vent fort, que fins ahir es deixà sentir als terrenys afectats, pogués reavivar-les. En aquest sentit, i si no hi ha imprevists, l'incendi es donarà per extingit del tot avui a primera hora. Així mateix, la Guàrdia Civil ha iniciat un conjunt d'investigacions per aclarir les causes que originaren el sinistre, per ara desconegudes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris