cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La xarxa d'aigua potable perd quasi la meitat del líquid extret

L'Ajuntament renovarà les canonades de la zona rústica

C.MORENO. Campanet.
La xarxa d'aigua potable perd un 44% del líquid que s'extreu i la zona rústica és on es comptabilitzen els majors problemes, amb pèrdues d'entre el 83,73% i el 76,40%. Aquesta és una de les conclusions d'un estudi realitzat per l'Ajuntament de Campanet, que va més enllà assenyalant que «si es té en compte que actualment existeixen 31 xarxes rústiques i les pèrdues en les 15 controlades són superiors als 45.000-50.000 tones anuals es pot dir que les pèrdues globals a la xarxa són d'aproximadament 75.000-90.000 tones a l'any».

D'aquesta manera, aproximadament el 72% de l'aigua que es perd ho fa a través de la xarxa rústica. Davant aquesta situació tan precària l'equip de govern del PSM ha decidit corregir aquesta problemàtica amb un seguit d'actuacions urgents que s'iniciaran en breu a la xarxa rústica de Son Garreta, que es troba amb les canonades calcinades i pràcticament no subministren aigua.

Entre el mes d'octubre i novembre d'aquest any es realitzarà una millora al camí Blanc, Sant Crist i Son Roig i el proper any les actuacions se centraran a les zones de l'Escorxador, Fangar i el camí Vell de Búger. L'Ajuntament preveu que aquest projecte de renovació de la xarxa en sòl rústic finalitzi entre el 2006 i 2007.

El batle de Campanet, Francesc Aguiló, que destaca que aquesta serà l'obra més important de la legislatura, digué que «volem que el Govern s'impliqui amb la problemàtica que tenim». Així afegí que si no haurem d'afrontar la despesa entre els propietaris dels comptadors i l'aportació municipal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris