algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

UGT durà el batle Vidal als jutjats per «actitud antidemocràtica»

El sindicat denuncia la precària situació laboral dels policies

El sindicat UGT emprendrà mesures legals contra el batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), «per actitud antidemocràtica que atempta contra els drets reconeguts a la Llei de llibertat sindical».

Des de la Federació de Serveis Públics d'UGT, expliquen que fa uns mesos demanaren per escrit una reunió a fi de millorar les condicions sociolaborals dels policies locals del municipi. La central sol·licità la constitució de la Mesa General de Negociació per revisar el conveni d'aquest col·lectiu laboral del 1991. De moment el batle «no ha contestat» la petició.

De fet, unes setmanes enrere, Diari de Balears va publicar la denúncia formulada pel delegat comarcal d'UGT, Guillem Vadell, en protesta per la «precarietat» de les condicions laborals dels agents. A més, afirmava que «pateixen una marginació respecte dels altres» funcionaris. Vadell assenyalà que existeixen «irregularitats en els torns» i en els pagaments «de festius i del plus de nocturnitat», com també l'incompliment «del descans de 12 hores entre serveis».

El sindicat, que té la intenció de posar el cas en coneixement del Govern balear i la Delegació del Govern, critica a més que «les negociacions sobre les condicions de feina del personal de la Policia Local són habitualment entre els representants de l'Administració municipal i els delegats de personal, delegats que no tenen competències per a tal funció», segons determina la Llei. Per contra, UGT recorda a la Sala que les negociacions col·lectives i les condicions laborals s'han d'ajustar a la representativitat reconeguda als sindicats. Així, se'n desprèn que «la UGT és la central més representativa en els àmbits estatal, autonòmic i del sector».

El batle explicà ahir que «he convocat els sindicats per d'aquí a dues setmanes, tal vegada encara no han rebut la convocatòria però que facin el que vulguin: si em volen dur als jutjats que m'hi duguin». La Sala té prevista una trobada amb els policies per a dijous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris