algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El Govern aprova el protocol per solucionar la crisi de Majorica

Aquest acord preveu l'acomiadament de 176 treballadors

El Govern balear aprovà ahir el protocol que recull l'acord entre l'Administració autonòmica, l'Ajuntament de Manacor, els sindicats UGT i CCOO i els propietaris de Majorica per posar fi a la crisi que arrossega l'empresa bijutera, que preveu l'acomiadament de 176 treballadors.

Així ho va anunciar després de la reunió del Consell de Govern el seu portaveu, Joan Flaquer, el qual subratllà que aquest acord inclou els compromisos adquirits per totes les parts, els representants de les quals podrien subscriure el document la setmana que ve.

L'expedient de regulació d'ocupació tindrà un cost de 7,6 milions, dels quals l'empresa n'assumeix el 60% i el Govern el 22%, mentre que per a la resta s'ha demanat el suport del Ministeri de Treball.

En el protocol, el grup Majorica es compromet a mantenir a Manacor les seves fàbriques de perles i de joies i les seves botigues, i a mantenir el volum d'empleats resultant de l'execució de l'expedient regulador i a continuar complint el seu pla de viabilitat.

Així mateix, la companyia promet reinvertir en la mateixa empresa el rendiment que obtengui de la venda dels terrenys on ara s'ubiquen les seves factories i a construir les seves noves dependències als solars dels quals és titular al polígon de Manacor.

A més d'aportar 1,7 milions d'euros per a les indemnitzacions i les jubilacions pactades, el Govern elaborarà un pla de recol·locació dels treballadors acomiadats, destinarà a Majorica plans d'ajuts per a grans empreses i desenvoluparà un programa d'ajuda per consolidar la indústria de les perles a Mallorca. El protocol recull que el Consistori aporta a l'acord la garantia que mantindrà els nivells d'edificabilitat dels terrenys propietat de la firma de bijuteria i afavorirà el seu trasllat al polígon industrial quan sigui necessari.

El compromís dels comitès d'empresa i de CCOO i UGT és col·laborar en el procés de recol·locació del major nombre d'exempleats possible i procurar un marc de «pau social» que faci viable el projecte empresarial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris