algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rafel Gili, un batle de necessitat

UM tindrà la Batlia fins al final de 2005, en què entrarà el seu soci, Josep Silva (PSOE)

100772

Ahir s'anomenà el batle d'Artà

JOSEP M. SASTRE. Artà.
Rafel Gili Sastre fou investit ahir com a nou batle d'Artà, càrrec que ocuparà fins el mes de desembre de 2005, en què serà substituït pel seu nou soci de govern, Josep Silva (PSOE), en virtut del pacte signat entre aquests dos partits i el regidor d'EU-EV, Julen Adrián.

En una ben plena Sala de plens i en el seu primer parlament com a nou president de la Corporació Municipal, Gili digué que «Artà necessita futur, no hem de mirar enrere». Però és inevitable recordar el passat per entendre la situació. Enrere queda un any de govern en minoria entre els tres regidors del PSOE i els tres dels Independents que tenien la Batlia. Un càrrec que Margalida Tous va abandonar davant la impossibilitat, entre altres coses, de no poder aprovar els pressupost d'enguany. Ahir Gili se referí al futur apostant pel «treball i la veritat» pel bé «de tot el poble d'Artà i la Colònia de Sant Pere».

Gili fou elegit batle amb els tres vots del seu partit, els tres del PSOE i el d'EU-EV. Els tres regidors dels Independents se varen abstenir mentre els tres del PP votaren la seva candidata, Conxa Morell.

En els parlaments, tant Adriàn com Silva feren referència a la «necessitat» de l'existència del nou pacte per donar estabilitat a la Sala. «És una majoria necessària, un pacte que no va en contra de ningú sinó a favor de tothom», apuntà Josep Silva.

En la mateixa línia, Julen Adriàn digué que «és l'única possibilitat d'estabilitat», alhora que reconegué que «és obvi que som partits molt diferents» però «hem trobat un element comú que ens uneix: la voluntat de treure l'Ajuntament d'Artà de l'impàs i la paràlisi».

Coneixedors de les diferències polítiques entre els tres partits, el document del pacte inclou els punts on més distanciats estan i permet que algun dels regidors s'oposi a alguna proposta de l'equip de govern sense que això faci perillar l'estabilitat sempre que l'expressió pública de les discrepàncies se realitzi «dins el màxim respecte».

A banda dels parlaments i el ple en si, cal ressaltar que la plana major d'Unió Mallorquina assistí a l'acte per donar suport a un nou batle del partit. Amb Maria Antònia Munar al capdavant, hi foren presents: Damià Nicolau, Antoni Pascual, Dolça Mulet, Miquel Riera, Miquel Àngel Flaquer, Nicolau Tous i Francesc Buils. Julen Adrian rebé el suport de Marilena Tugores i Miquel Àngel Lleuger. A banda de molts veïns, hi assistiren regidors i batles de la comarca del Llevant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris