algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Pedro J. Ramírez: «Tornaria a fer l'entrevista a la cúpula d'ETA perquè n'estic molt orgullós»

El director d'«El Mundo» opina que els referèndums d'autodeterminació podien tenir sentit abans del 96

Pedro J. Ramírez era ahir a Palma per firmar exemplars del seu llibre El desquite a El Corte Inglés.

-Donau la vostra versió sobre l'afer amb Exuperancia Rapú. Per què ella no pot?

-Férem un requirement notarial a Periodista digita, ja que es tractava d'un intent de tornar a difondre aspectes d'allò que va ser clarament un muntatge tipificat com a delicte per l'Audiència Provincial. Es vulnerà la legalitat i seran els meus advocats els qui determinin què hem de fer, com ho hem fet quan s'ha exhibit el vídeo. El meu llibre tracta de moltes més coses, a part d'aquesta.

-Els vostres advocats emprendran accions legals?
-Sí, ells tenen una mica la decisió presa.

-Per què, si vós oferiu una versió dels fets, ella no pot?

-Jo em referesc només a la instrucció del sumari. No parl de res que tengui a veure amb la vida íntima de ningú. La Constitució espanyola i les lleis fixen els límits de la llibertat d'expressió. En el meu llibre em limit a explicar les circumstàncies en què es produí aquell muntatge i com em posaren el parany de manera infame. La Constitució protegeix l'àmbit de la intimitat de les persones i això afecta tant els polítics, com els periodistes com una ciutadana guineana.

-No seria més correcte parlar de «complot» que de «muntage»?

-Hi hagué un complot per ordir un muntatge.
-Un dels vostres èxits professionals més sonats és l'entrevista que realitzàreu a la cúpula d'ETA. Va ser una equivocació? La tornaríeu a repetir?

-Sí, naturalment. Un periodista ha d'aprofitar les oportunitats d'obtenir informació, fins i tot en relació amb delinqüents. Jo estic molt orgullós del que vaig demanar en aquella entrevista. Probablement, ha estat l'única vegada que la cúpula d'ETA ha hagut d'afrontar preguntes en els termes que la majoria dels ciutadans desitja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris