bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Museu de Sóller acull les sessions sobre la Mediterrània del simposi del Dowling College

La reunió va tenir com a marc l'exposició de Lluís Castaldo, que explicà la seva obra als participants

El Casal de Cultura va acollir ahir diferents sessions de la Conferència de la Mediterrània, que aquesta setmana ha reunit a Palma, sota la organització del Dowling College de Nova York, els experts en les cultures dels pobles mediterranis procedents de diferents universitats de la conca i dels Estats Units.

Els assistents foren rebuts pel president del Casal de Cultura, Jaume Ensenyat i pel regidor de Cultura, Miquel Nadal. El director de les jornades, Norman Holub, que des de fa 20 anys passa els estius a la seva casa de Sóller, va donar la benvinguda als conferenciants i alhora els convidà a l'exposició de Lluís Castaldo que en aquests moments es pot visitar al Museu i que s'ha inaugurat amb motiu de la trobada acadèmica.

De les sessions desenvolupades a Sóller, convé destacar-ne la dedicada a estudis mallorquins moderada per Josep Francesc Ensenyat, el qual també va fer un repàs de la prehistòria de l'Illa. Durant la jornada es realitzaren, així mateix, sessions monogràfiques sobre Pablo Neruda o sobre l'obra de Camilo José Cela, entre altres temes. En una de les sessions, presidida pel solleric Francesc Pérez i que va reunir experts en el món xueta, s'hi va tractar entre altres qüestions, de la percepció que tenien els nazis sobre els xuetes mallorquins durant la Segona Guerra Mundial. Es va debatre si els seguidors de Hitler arribaren a considerar la deportació del col·lectiu en col·laboració amb el règim franquista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris