muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Primera protesta dels anti-autovia després de l'acord Govern-Madrid

Les plataformes l'han convocat a Campanet el proper 17 de juliol

Les Plataformes anti-autovia i el grup ecologista GOB han convocat ja la primera manifestació després que el Ministeri de Foment s'hagi compromès amb el Govern balear a respectar escrupolosament les actuacions acordades al Conveni de Carreteres. Serà el dissabte 17 de juliol, a les 21.30 hores, a la plaça Major de Campanet, municipi afectat per la construcció de l'autopista Inca-sa Pobla.

Els portaveus d'aquestes entitats, Miquel Àngel March, Pere Morell, Miquel Gelabert i Arnau Socias van comparèixer ahir per anunciar la convocatòria de la protesta i fer una crida a la participació. Els proteccionistes es mostraren «decebuts» per l'actitud del Ministeri de Foment que, tot i detectar les «irregularitats» comeses pel Govern balear, ni ha denunciat unilateralment el Conveni n'ha paralitzat el finançament ni ha obligat a renegociar totalment l'acord, com volien aquestes entitats.

«No volem sentir les declaracions d'Antich o d'Armengol -referint-se als líders socialistes-, volem sentir les declaracions del Ministeri de Foment perquè són ells els responsables del finançament», assegurà el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, qui exigí la paralització del finançament fins que es renegociï el Conveni.

«Estem d'acord que no s'ha de perdre cap dobler però una altra cosa són les prioritats». El GOB i les plataformes consideren que el Conveni hauria de patir una revisió «profunda» perquè les infraestructures s'adaptassin a un model de desenvolupament sostenible.

Segons aquestes entitats, les irregularitats en el Conveni ja es produïrien en la signatura, que hauria d'haver rebut l'autorització del Consell de Govern, i es repetirien en la seva posada en pràctica, quan s'haurien licitat actuacions sense la supervisió de Foment -totes menys l'autovia Palmanova-Peguera-, avançant el calendari fixat i autoritzant projectes per sobre de l'assignació que determina el Conveni.

Segons les Plataformes, aquests incompliments provocaran que el Govern balear hagi d'avançar les inversions -160 milions- i fer-se càrrec dels sobrecosts, i serien motiu suficient per aturar el finançament i obligar a renegociar l'acord. Els portaveus van descartar l'opció de portar el cas als tribunals perquè no es paralitzarien les obres i mantenen que l'actuació més efectiva és la política: que Foment paralitzi el conveni per aturar el finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris