algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Hotelers de Balears contribuiran a l'alça econòmica de Dominicana

El president de la República es reuní a Palma amb empresaris turístics

Els principals grups hotelers de les Balears -Sol Melià, Barceló, Iberostar, Riu, Piñero i Hotetur, entre d'altres- amb interessos a la República Dominicana contribuiran a l'alça econòmica del país. Aquest és el compromís manifestat després de la reunió que el president electe, Leonel Fernández, mantingué ahir amb empresaris turístics de l'Estat a la ciutat de Palma i a la qual també participà el president del Govern, Jaume Matas.

A l'actualitat, Dominicana travessa una situació financera difícil amb una recessió de l'economia del 2'5%. Atès que el 60% de les inversions turístiques provenen de l'Estat espanyol, Leonel Fernández reclamà l'aportació solidària dels empresaris per poder sortir del clot. Ara, emperò, «necessitam formalitzar l'instrument financer que ens permeti regular les aportacions».

Leonel Fernández comença ara el seu segon mandat al capdavant del govern dominicà «enmig de la pitjor crisi mai viscuda». El president de la República Dominicana inicià dijous una visita oficial d'una setmana a Espanya. Després de ser rebut pels reis, la pròxima setmana espera entrevistar-se amb el president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero.

La trobada amb empresaris turístics de l'Estat va ser auspiciada per Bancaja, entitat que des de 1992 ha finançat 190 milions d'euros d'inversions hotelers balears a República Dominicana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris