algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

PSOE i UM inicien la revisió de les NS davant la sorpresa del PP

El darrer canvi de normativa municipal es va realitzar fa 22 anys

ELENA DÀVILA. Alcúdia.
L'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alcúdia (UM-PSOE) aprovà ahir en solitari, durant una sessió ordinària del ple, un avanç de revisió de les Normes Subsidiàries, que va provocar el malestar dels grups de l'oposició (PP-API i ASI).

La portaveu del PP, Coloma Terrassa, acusà l'equip de govern «de falta de transparència i intencionalitat obstruccionista» atès que, si bé s'estava treballant en aquest avanç des de feia mesos, i així ho va confirmar el regidor d'Urbanisme Josep Melià, «no se'ns ha convidat a participar en cap reunió i la primera notícia que en tinguérem va ser dilluns quan ens entregaren la memòria realitzada per l'arquitecte municipal».

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme explicà que aquest avanç és tan sols la primera passa per avançar en la revisió del planejament, ja que la darrera revisió s'inicià fa 22 anys i aclarí que aquest avanç «no té gens d'efecte jurídic».

«Una vegada presentada aquesta memòria, acompanyada de plànols i ha estat redactada per l'arquitecte municipal -explicà Melià-, és ara quan comença el període d'exposició pública per a la participació i l'aportació d'idees».

Per la seva banda, el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer (UM) assenyalà que «si no haguéssim volgut que la gent hi prengués part, hauríem duit directament al ple l'aprovació inicial de la revisió i el que hem fet en canvi ha estat presentar-ne una base, per partir d'algun punt».

En aquesta memòria, l'equip de govern proposa algunes modificacions del planejament urbanístic municipal, com l'ampliació del carrer de la Xara que connecta amb el carrer del Molinot i que passaria dels 6 metres actuals a 20. En aquest sentit, Melià va explicar que ja s'ha parlat amb els propietaris de dos habitatges d'aquesta zona per dur a terme l'esbucament dels edificis i per ampliar aquest creuer.

Una altra de les modificacions proposades per la batlia afecta l'entrada d'Alcúdia per la carretera de Palma, a la zona coneguda amb el nom de l'hort de les Barreres, que ara és camp i serà urbana. Es tracta d'establir una normativa perquè les cases que s'hi construeixin s'ajustin a unes certes normes estètiques.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme va explicar que l'objectiu d'aquesta revisió és, a més d'adaptar-se al Pla territorial de Mallorca, donar curs legal a les prescripcions encara pendents per a l'aprovació definitiva de l'adaptació de les Normes Subsidiàries; adaptar-les a les normatives estatal, autonòmica i insular, apareguda amb posterioritat a l'adaptació de les NS; a la Llei del sòl rústic i a les DOT, entre altres motius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris