algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

UM, PSOE i EU-EV signen un pacte que respecta les diferències polítiques

L'equip de Govern podrà quedar en minoria en punts clau sense que perilli l'estabilitat

94458

Tots els regidors de l'Ajuntament. Gili, segon per l'esquerra serà elegit batle.

JOSEP M. SASTRE. Artà.
Després d'uns dies de dures negociacions que a punt estigueren de trencar-se, els grups municipals d'UM, PSOE i EU-EV d'Artà arribaren ahir a un acord per a la constitució d'un pacte tripartit que a més dels temes en quèn coincideixen, inclou un document on s'enumeren els punts en què estan més distanciats.

Aquest protocol permetrà que cada partit defensi la seva política en aspectes concrets, sobretot els que fan referència a urbanisme, i fins i tot podrà votar en contra de les propostes dels seus socis sense que aquest fet faci perillar l'estabilitat del pacte. Això pot provocar que en alguns punts, l'equip de govern quedi en minoria i haurà de recórrer a l'oposició per aprovar-los.

Amb tot, avui serà elegit batle d'Artà el portaveu d'UM, Rafel Gili, que ostentarà aquest càrrec fins el mes de desembre del 2005. A partir d'aquesta data i fins al final de la legislatura, el primer edil serà el socialista Josep Silva, tal com va assegurar ell ahir.

En aquest sentit i segons ha pogut saber aquest diari, la contraoferta que va fer UM a la proposta inicial del PSOE, incloïa l'exigència que a partir de desembre de 2005 no fos Silva el batle sinó un altre de la llista. Però finalment, UM va recular: «No som ningú per dir al PSOE qui ha de posar a la Batlia, és més, els hem demanat disculpes per aquesta petició».

Gili, Silva i el seu nou soci, Julen Adriàn (EU-EV), celebraren l'acord i coincidiren a assenyalar que «era la millor sortida perquè Artà recuperi la normalitat» després d'un any en minoria amb el pacte UIA-PSOE.

«És un repte que assumim amb il·lusió molt gran per dur aquest projecte endavant. Artà és un poble emblemàtic, a veure si torna a recollir la il·lusió. Ha estat una decisió molt meditada i consensuada», apuntà Gili.

Per la seva banda, Silva va manifestar que «entram amb força en aquest pacte. Desitjàvem que hi hagués una majoria i ara depèn de la majoria que això vagi bé, estam d'enhorabona».

Adrian, per la seva banda, se mostrà molt satisfet: «És una aventura i el pacte ha costat moltíssim però s'han superat les diferències i hem arribat a un bon acord». «Hi ha una situació molt difícil a la Sala i ja veurem com en sortim. Nosaltres hem demostrat saber fer oposició i ara hem de demostrar que podem governar».

A l'oposició hi queden els tres edils del PP i els tres Independents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris