muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

L'Ajuntament preveu iniciar les obres de la façana marítima a finals d'any

La decisió sobre si al final hi haurà túnel davall el bulevard encara no s'ha pres


Les obres del que serà la futura façana marítima de Palma començaran a finals d'aquest any o a començaments del 2005, segons donà a conèixer ahir el tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, el popular Javier Rodrigo de Santos, en la presentació de l'avantprojecte per a la urbanització de la zona, que comprèn, bàsicament, el gran solar ubicat al carrer Joan Maragall. A més, està prevista la conversió de l'autovia de Llevant a la seva entrada a Palma en un bulevard, així com la millora del Polígon de Llevant, on es construirà el nou Palau de Congressos.

La batlessa de Palma, la popular Catalina Cirer, destacà que es podrà comunicar el Polígon de Llevant amb el Molinar i obrir també la ciutat al mar, «per deixar de donar-li l'esquena». Així mateix reiterà que la seu de Gesa serà enderrocada.

L'autor del projecte, l'arquitecte Joan Busquets, n'explicà les línies bàsiques, fent especial incidència en el bulevard, en gran manera per als vianants, que comunicarà els parcs i edificis que es construeixin a la zona amb la platja de Can Pere Antoni, que serà millorada. Busquets va recordar que s'ha reduït l'edificabilitat en el front litoral i que el projecte es farà per fases.

Altres dades significatives són que hi haurà palmeres al llarg del bulevard o que a la part superior dels edificis hi haurà terrasses públiques.

El projecte d'urbanització, que serà finançat pels promotors de les obres, serà executat per l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes (EMOP) de l'Ajuntament de Palma. Aquesta forma d'actuar es coneix com sistema de cooperació.

Així mateix, Rodrigo de Santos anuncià que es reunirà amb els grups polítics de Cort i amb diverses entitats per debatre el contingut de l'avantprojecte.

També comentà que la idea és començar a desenvolupar les «modificacions puntuals» en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per pemetre, entre d'altres aspectes, el futur palau de congressos, procés que pot durar uns nou meos, ja que els canvis s'han d'aprovar en el Consistori i en el Consell de Mallorca.

Els treballs es duran a terme en vuit anys, en dues fases de quatre anys cada una. Una nova rotonda situada a l'autovia de Llevant permetrà que els vehicles puguin anar directament cap a la via de Cintura o cap al Molinar.

Encara no hi ha presa una decisió sobre si finalment es construirà un túnel davall el bulevard, amb la finalitat de facilitar la sortida de vehicles pesants des del moll Vell, però Busquets apuntà que això no retardaria ni dificultaria l'execució del projecte.

El cost total de les obres, que no va ser especificat ahir, podria variar en funció de si finalment es fa o no el túnel baix el boulevard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris