algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Enagas s'adjudica el gasoducte i començarà les obres l'any que ve

Red Eléctrica farà els estudis per determinar la interconnexió per cable

J.TORRES.Palma
El ministeri d'Indústria ha adjudicat a Enagas l'execució del gasoducte que ha de connectar la península amb les Illes per garantir el proveïment de gas. L'operadora gasista haurà d'elaborar ara, en un termini de sis mesos, el projecte corresponent i el pla de finançament de les infraestructures i, si es compleix el calendari previst, les obres podrien començar l'any que ve per a què pugui entrar en servei el 2007.

Amb l'adjudicació acordada, que s'ha fet de forma directa, Enagas serà la responsable de la realització del tram terrestre peninsular i del gasoducte submarí de la península fins a Eivissa i d'Eivissa a Mallorca. Actualment, l'empresa ja està efectuant els estudis relatius al gasoducte en els trams terrestres i submarins i ja ha sol·licitat els informes d'avaluació ambiental corresponents. Les infraestructures del gasoducte estan informades favorablement per la Comissió Nacional d'Energia.

El ministeri d'Indústria preveu que el pagament de les infraestructures gasístiques de Balears es faci a través d'una retribució específica procedent de fons públics i que les taxes que pagui el consumidor siguin equivalents a les de la resta de l'Estat. El pressupost de la infraestructura és de 267 milions d'euros.

Per altra banda, l'operadora del sistema elèctric, Red Eléctrica Española (REE), s'encarregarà de la realització dels estudis necessaris per poder fer la connexió per cable entre la península i les Balears i entre el sistema de Mallorca-Menorca i el d'Eivissa-Formentera. En la reunió celebrada dimecres a Madrid entre el conseller Cardona i els representants de la REE es va acordar impulsar els estudis amb la col·laboració del Govern. REE ja ha demanat a la Unió Europea el finançament necessàri per fer els estudis. Cardona va recalcar que ara només s'han encarregat estudis per determinar el traçat, però no s'ha encarregat l'execució de l'obra que, en tot cas, no sap si es farà per concurs o per adjudicació directa com el gasoducte. L'acord permet seguir el calendari fixat, segons el qual l'any 2007 haurà d'entrar en servei la interconnexió elèctrica per cable entre Eivissa i Mallorca i entre Eivissa i Formentera. El 2007 començarà la construcció de la interconnexió elèctrica per cable entre la península i les Illes. Amb tot, no es descarta que les actuacions es puguin solapar per tal que el 2009 les Illes i la península puguin estar interconnectades. El pressupost rondarà els 340 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris