nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El primer dia de les rebaixes anima la gent per sortir a comprar

Les tendes de roba foren les que reberen més afluència de públic


A les nou i mitja del matí un centenar de persones esperava per entrar en El Corte Inglés de les Avingudes. I és que ahir començaren les rebaixes d'estiu i la gent no volgué deixar passar l'oportunitat de comprar a bon preu.

Segons Mariona, que fa de dependenta en aquest gran magatzem, seran dies de molta feina, perquè ha de separar els productes reduiïs de preu dels que no hi estan. A més, «durant aquests dies la gent va més per lliure i no demana tanta atenció del venedor. Sap què cerca i s'hi tira de cap. Però també trobam persones que compren de manera compulsiva, sense provar-se la roba ni res. I, és clar, dos o tres dies després compareixen i et volen tornar la compra».

També hi ha gent que mira les rebaixes per provar sort i per veure què hi troba, sense cap objectiu predefinit. Sol ser gent que no espera aquestes dates per comprar allò que necessita. Aquest és el cas de Teresa, una argentina resident a Mallorca. Així, remarcà que «jo ja vaig anar a les de gener, però és una cosa una mica estranya i a la qual no estic gaire acostumada. Al meu país funcionam d'una manera diferent i no som tan consumistes com aquí, en part per la situació econòmica i en part per la manera de ser».

Maria Félix i Marga Ferriol, de setze anys cada una, aprofitaren que ara no van a l'institut per anar a comprar «aquells calçons vermells que fa temps que teníem ullats amb un parell de pagues que teníem estalviades».

Petri, que havia quedat amb la seva germana per anar a les rebaixes, afirmà que «no entenc aquesta gent fanàtica que compra perquè la roba va a més bon preu. Jo he vingut a mirar de trobar un vestit i, si no, paciència».

El trànsit va ser intens a Palma durant el matí i es produïren retencions a l'entrada d'Antoni Maura i del passeig de Mallorca. I alguns pàrquings s'ompliren de cotxes per l'afluència de compradors.

Alguns productes tenen més sortida que els altres. Maria Carmen Garcia és la propietària de Natali, una tenda de roba de primera comunió. I va comentar que «nosaltres les hem començades a mig gas, en el nostre cas no n'esperam gran cosa; és més, pens que amb el temps acabaran per desaparèixer. Si el teu fill ha de combregar i a les rebaixes no trobes la talla que necessita o el color que vol, és ben clar que li ho hauràs de comprar baldament el preu no estigui rebaixat».

Per contra, per als comerciants que vénen banyadors les coses pinten millor. És el cas de la tenda Sueños Garau del carrer de Sant Miquel de Palma. Catalina Pujol, la seva encarregada, destacà que «aquesta primera jornada ha estat animada i esperam que la bonança duri un parell de dies més».

La mateixa Catalina Pujol té comprovat «que molts dels nostres clients ja tenen ullat d'abans allò que compren, i ho notes perquè entren i hi van directes tot d'una».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris