algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

UGT ajorna la decisió d'una vaga a l'hoteleria i recupera el diàleg

El sindicat durà una proposta per debatre a la Mesa de Turisme

La Federació d'Hoteleria d'UGT ha rectificat. Després d'amenaçar amb una vaga per protestar per la preocupant crisi del sector, ara ha decidit ajornar la decisió i apostar pel diàleg. La reunió de delegats, mantinguda ahir dematí al sindicat, acabà amb la redacció d'una proposta que traslladaran a la Mesa de Diàleg Social del dia 13, que tractarà de la «difícil i delicada» situació del turisme.

Antoni Copete, secretari general de la Federació d'Hoteleria, afirmà que «el document que hem començat a preparar per debatre'l amb el Govern i la resta d'agents socials contindrà propostes per combatre l'estacionalitat, l'oferta il·legal i l'especulació immobiliària». En aquest sentit, s'ha de destacar que el sindicalista expressà dimecres la seva «escassa confiança» en l'operativitat de la Mesa de Diàleg Social de dimarts.

A partir d'aquí, «discutirem amb tots els sindicats un calendari de mobilitzacions; la primera acció podria ser una manifestació unitària, tot i que no descartam tampoc una vaga. Però aquesta decisió no és urgent». Copete va manifestar la seva intenció d'actuar de manera coordinada amb CCOO i reiterà, així mateix, la preocupació de la majoria de treballadors per l'acurçament dels contractes i de la temporada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris