nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'esquerra demana explicacions a Matas i que aclareixi si era al xou

Unió Mallorquina s'estima més no fer cap comentari sobre l'escàndol

J.C.P. / LL.L. Palma.
Els partits amb representació al Parlament no estigueren gaire temps a reaccionar per l'escàndol de les factures del club eròtic Rasputin presentades per l'Institut Balear del Turisme (Ibatur).

El diputat Antoni Diéguez (PSIB) qualificà d'«estupidesa administrativa» l'escàndol de les factures de l'Ibatur. Allò més greu, va considerar Diéguez, «és la irresponsabilitat política de l'acció d'Alía. Amb tot el meu respecte per la intimitat dels qui assistiren al club eròtic Rasputin de Moscou, no són maneres de fer un viatge oficial». Quant a la responsabilitat política assumida per l'exgerent de l'Ibatur, Diéguez afirmà que Alía ha actuat de «cap de turc» i expressà el seu convenciment que amb la seva dimissió «ha fet un tallafoc al voltant de Matas i de Flaquer».

Per aquest motiu, el diputat socialista va anunciar que «posarem en marxa tots els mecanismes parlamentaris per arribar al fons de l'assumpte. Per ara, tan sols esperam que el president del Govern i el conseller de Turisme en donin les explicacions oportunes. Volem saber si ells també eren o no al club eròtic».

En qualsevol cas, Diéguez va negar que fos un error d'Alía el càrrec de les factures del Rasputin: «Tan sols manifesta la manera que té l'Executiu Matas de promocionar les Balears: amb diversions de moralitat dubtosa i denigrants per a la dona». Des del PSOE, la secretària executiva Francina Armengol mostrà, de fet, la preocupació per la imatge que el Govern ofereix a l'estranger, «sobretot perquè aquestes despeses es produïren en un viatge que es justificà amb fins de promoció turística».

En la mateixa línia s'expressà el portaveu parlamentari del PSM-EN, Pere Sampo. «Des del moment que set entrades es pagaren amb recursos públics, hem de conèixer els noms d'aquestes set persones i si són càrrecs públics que hi renunciïn», asseverà. El nacionalista afegí que «si el president hi era ha de donar-ne explicacions i dimitir. El que és ben clar és que en la delegació hi havia set persones: sis persones i un intèrpret i eren set els qui entraren a l'espectacle». Sobre la dimissió d'Alía, Sampol trobà que «no li quedava més remei: fins i tot admet que ha trobat factures de 240 euros de bars de copes. En el viatge a Rússia s'ho passaren d'allò més bé amb doblers de tots».

En nom del grup d'Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV), el seu portaveu Miquel Rosselló va considerar que «és escandalós que una delegació del Govern hagi utilitzat doblers públics per a afers privats. Ve a demostrar que PP és sinònim de corrupció. Ens sembla absolutament reprovable que solucioni els problemes sense donar la cara i culpant-ne un cap de turc, com el senyor Jaume Matas ha fet en altres casos».

Des d'Unió Mallorquina (UM) el seu secretari general, Damià Nicolau, es va estimar més no fer-ne cap comentari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris