algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern presenta la Fundació que ha de «conciliar» turisme i medi ambient

La institució pel desenvolupament sostenible neix amb un capital de 3 milions

82094

La Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Balears ja és una realitat. El centre cultural Costa Nord de Valldemossa acollí ahir la presentació de la institució que ha de permetre «conciliar el turisme i el medi ambient» a les Balears. La Fundació serà presidida per la vicepresidenta i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs, i el director general serà Pau Collado, mentre que el protectorat quedarà en mans de la Conselleria d'Economia.

Representants del Foment del Turisme de Mallorca, de la Federació Hotelera, d'Aviba i de les principals patronals del sector, a més d'una àmplia representació social, assistiren a l'acte de presentació, que presidí el cap de l'Executiu, Jaume Matas. També hi eren els responsables de les vuit entitats finaceres -Sa Nostra, Bancaja, la Caixa, CAM, Banca March, Caixa Colonya Pollença, Caixa Rural i Caja Duero- que amb el Govern aporten els 2'6 milions d'euros amb els quals es volen afrontar reptes com la «targeta verda» o l'adquisició de parcs naturals.

Matas destacà que l'objectiu del Govern és «contribuir a la sensibilització a través del diàleg i no de la imposició. El medi ambient és patrimoni de tots i ningú no en pot fer bandera». El president del Govern explicà que «en contra del que va passar amb el Pacte, pensam que no hi ha cap millor manera de preservar l'entorn natural que col·laborant amb la iniciativa privada. Volem oferir la imatge més solidària, amable i coherent de les Illes».

En substitució de l'ecotaxa

La fundació que es presentà ahir a Valldemossa és l'eina amb la qual el Govern del PP pretén substituir els ingressos procedents de l'ecotaxa.

Matas centrà gran part del seu discurs a contraposar la fundació, «un exemple de col·laboració entre el sector públic i el privat en la preservació del medi ambiente, a la imposició que suposà l'ecotaxa. Segons el president, «nosaltres no pensam que la societat sigui insensible a aquesta exigència, la de conservar el medi ambient i, per tant, consideram que les imposicions no són el camí més adequat per arribar a l'imprescindible convenciment col·lectiu que ha de existir per impulsar el desenvolupament sostenible d'un territori». A un altre moment del discurs, afegí que l'impost és assegurar que el Govern pensa cuidar l'entorn «sense acusar l'activitat turística ni els visitants de la depredació dels recursos naturals, sense infligir-los un càstig impositiu per haver elegit les Balears per gaudir del seu temps de descans i esplai».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris