bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Cessa el gerent d'Ibatur en passar al Govern rebuts d'un prostíbul

Juan Carlos Alía demanà «disculpes» per carregar la visita a les arques públiques

75152

Alía comparegué ahir davant dels mitjans a anunciar la dimissió.

J.M.

El gerent de l'Ibatur, Juan Carlos Alía, presentà ahir la seva dimissió irrevocable després d'haver-se descobert que facturà a la Conselleria de Turisme set tiquets -amb les seves consumicions incloses- del club eròtic Rasputín de Moscou com a despeses oficials d'un viatge del Govern a la capital russa. Alía assumí per complet «la responsabilitat de l'error» que argumentà en la gran quantitat de tiquets que manejava i, alhora, demanà disculpes pels fets després de reemborsar els 369 euros de la 'bauxa' moscovita.

L'afer ha sortit a la llum pública arran de dues preguntes escrites i una sol·licitud de documentació formulada pel diputat socialista, Antonio Diéguez, al Parlament sobre el viatge oficial del Govern a Moscou. «Teníem sospites que en els viatges del Govern hi havia despeses dubtoses d'un cert malbaratament dels cabals públics. La nostra sorpresa va ser major en descobrir les factures d'una 'casa de cites' russa. No tenc cap dubte que es tracta d'un error polític greu, a més d'una estupidesa administrativa».

Els fets, publicats ahir peDiario de Mallorca, es remunten al passat 25 de febrer, quan una comitiva encapçalada pel president Matas viatjà a la capital russa per fer una presentació turística de les Balears i, alhora, presenciar el partit de UEFA entre el Mallorca i l'Spartak de Moscou.

Els 7 'Rasputin'
Amb el cap de l'Executiu i el seu escorta viatjaven també el conseller de Turisme, Joan Flaquer; el seu cap de premsa, José Negrón; el cap gabinet de la Conselleria, Francesc Salas; i Juan Carlos Alía. Al seguici s'hi afegí un traductor local.

Tot i que el nombre de persones del seguici coincideix amb el nombre de tiquets facturats, Alía negà que Matas i Flaquer hi fossin presents. L'exgerent de l'Ibatur es negà a desvelar els noms dels «amics» que l'acompanyaren al club eròtic Rasputín i, encara que demanà disculpes pels perjudicis ocasionats per la seva acció, demanà respecte cap a la seva vida privada i temps lliure.

Tot començà després d'un sopar oficial, «un grup d'amics i jo decidírem anar a fer una copa i, per indicació d'algunes persones russes, acudírem a l'esmentat establiment d'espectacles i serveis eròtics», explicà Alía. Atesa la gran quantitat de justificants de pagament «que genera un viatge d'aquestes característiques i al fet d'estar escrits en rus, me vaig confondre». Fruit d'aquesta confusió, el gerent de l'Ibatur carregà prop de 370 euros entre les entrades al local i les consumicions posteriors.

Alía insistí a desvincular Matas i Flaquer dels fets. «Lamentaria que per tot això se volgués menysprear la importància del viatge promocional a Mosou per presentar a touroperadors, agents de viatges i periodistes les Balears i l'Olimpíada d'Escacs de Calvià, i que han estat molt positius pel futur turístic de l'arxipèlag». L'exgerent de l'Ibatur demanà disculpes per l'error comès i pel qual presentà ahir la seva dimissió irrevocable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris