nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSOE ofereix la batlia compartida a UM per governar en majoria

EU-EV està disposat a entrar a un pacte que asseguri la governabilitat

A.B/J.M.S.Manacor.
Compartir la batlia. Aquesta era la darrera oferta que el PSOE d'Artà va fer a Unió Mallorquina per aconseguir juntament amb EU-EV una majoria estable que tornàs l'estabilitat a l'Ajuntament després de la partida dels Independents. Els socialistes havien decidit capitanejar el vaixell i apostaren molt fort. Les pretensions inicials sorgides de la reunió celebrada dimarts a la nit semblaven en principi insalvables: el PSOE volia tres anys la batlia. UM abandonà decebut.

Però ahir horabaixa poc abans de l'inici del comitè local d'Unió Mallorquina previst a les 20 hores, en el qual s'havia de prendre l'esperada decisió, els socialistes abaixaren les seves pretensions i oferiren batlia compartida, un any i mig per cada partit i àrees com hisenda, festes, obres. Això va perllongar la reunió fins ben entrada la mitjanit. «Hi ha molt de debat.

S'ha de tenir en compte que és una decisió molt important i per tant no es pot prendre a la lleugera. Hi ha molts de punts per fermar però encara no tenim res clar». Aquestes eren les declaracions del portaveu d'UM, Rafel Gili, que va deixar per a avui la decisió definitiva del seu partit: entrar a un equip de govern juntament amb EU-EV , anar-se'n a l'oposició o entrar en un govern amb minoria juntament amb el PP.

Per la seva banda, els Independents també tenien previst reunions tant amb el PP com amb el PSOE per saber si es podia comptar amb el seu suport amb hipotètics casos de governs en minoria. Per la seva banda, EU-EV estava a l'expectativa del que decidissin les dues forces, PSOE i UM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris