muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La nova depuradora augmenta més del doble la capacitat de tractament

La primera fase de l'ampliació neteja uns 15 mil m3 d'aigua diaris

C.SERRA.Pollença.
Ja està en marxa la primera fase de la nova depuradora de Pollença, que té capacitat per tractar 15.000 metres cúbics diaris d'aigües residuals. Aquesta és només una part de les obres del projecte d'ampliació i remodelació de la depuradora, que varen començar pel desembre passat i que pretenen finalitzar l'estiu del 2006.

L'objectiu primordial és donar el tractament adequat a les aigües residuals de la zona, atès que la planta antiga només tenia capacitat per tractar 6.000 metres cúbics d'aigua dels 8.000 que rep diàriament. Això suposava una qualitat de l'aigua més baixa del que la normativa obliga i, per tant, un perjudici per l'entorn.

Així, amb aquest projecte es pretén augmentar la capacitat de tractament d'aigua fins a 22.500 metres cúbics per dia en el 2006, optimitzar el tractament global de la planta i complementar o substituir els elements obsolets de la planta antiga per incrementar-ne el rendiment.

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, que ahir visità la depuradora de Pollença, considera que «ja era hora que el municipi tingués unes instal·lacions bàsiques en condicions per fer front a les característiques turístiques de la zona». Però continua dient que «aquest estiu no se solucionaran tots els problemes, però sí gran part d'aquests».

Per altra banda i per completar l'ampliació, el batle de Pollença, Joan Cerdà, cedí ahir a la Conselleria un solar adherit al terreny de la depuradora perquè es construeixi una segona línia per al tractament de fangs, que costarà 3.500.000 d'euros.

Aquesta primera fase ha estat portada a terme per l'Ajuntament de Pollença conjuntament amb la Conselleria de Medi Ambient, que ha finançat l'obra amb 4.963.422 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris